po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Do záhrady sa nám nasťahovala bezdomovkyňa ( a dovliekla aj deti )

... ale suseda s ňou už narobila poriadky ...


Neviem, kde tá osoba bola celú zimu. Buď v útulku alebo v teplých krajinách. K nám do záhrady sa nasťahovala asi pred mesiacom. Akurát som nebol doma, len mi to zavolala žena: "Počúvaj, ani okno nemôžeme otvoriť, nasáčkovala sa nám do záhrady" a povedala podrobnosti.

Viete ako je to s bezdomovcami. Navláčila nám tam sajrajt a z toho si urobila bývanie pre seba. Nebolo mi to úplne jedno ale zase až taká osobnosť, čo si vie urobiť poriadok na vlastnej záhrade nie som. Trpel som to a len som cez okno kukučkoval, čo sa to u nás na záhrade deje. Občas sme aj otvorili okno a pozerali sa na ňu ale hneď po nás zazerala. Tak sme dali pokoj. Jedna osoba plus mínus. No nech je.

Ale poznáte to, budete sa tváriť, že vás do toho nič nie je, čo sa deje vo vašej vlastnej záhrade a bude horšie. Jedno ráno sa nám tam objavili decká. Aby bolo jasné - úplne maličké decká. Ani presne neviem či sú dve alebo tri. Pohlavie už vôbec nerozoznám aj keď tam v tom záhradnom domčeku sedia úplne holé. Jediné čoho je schopná tá ich matka, je dovliecť im niečo pod zub. Obrazne. Pochybujeme, že majú už zuby. Úplný drobizg.

Od vtedy už okno vôbec neotvárame. Jednak keď nás pri tom zbadá tak vraždí pohľadom. A potom tie decká sú dosť hlučné. Keď sa vráti tá osoba zo zháňania stravy pištia ako pojašené. To je presne o tom jedinom. Len sa nažrať. Celý čas som bol zvedavý, či sa pri tých našich akože susedoch objaví aj hlava rodiny. Občas sa tam taký jeden počerný mládenec aj objaví. Trochu pohopsá ale do chajdy ešte nevliezol.

Ja viem, mal by som zavolať na sociálku ale nie som si istý. Čo im poviem. Viete máme na záhrade takú jednu prelietavú osobu s deckami. Čo ja viem, koľko ich je. Ja im do chajdy nelozím. No áno, úplne holé sú tie decká. A viem ja ako sa volajú. Občiansky som nekontroloval. Ale viete čo, mne to vlastne neprekáža. Akurát našu susedu to prestalo baviť. Ponaťahovala sa cez plot a toľko drgala do viniča až nám skoro úplne zakryla výhľad. Takže čo je úplne nové neviem.

Zatiaľ len viem potvrdiť, že pod oknom máme hniezdo s drozdicou a drozdiačatkami. A jeden čierny drozd tam fakt poskakuje. Okno neotvárame. Hniezdo je hneď pod ním. Tak len v noci trochu. Aby sme nevyplašili mamičku. Taký bezdomovec v záhrade vám jednoducho robí radosť.


rodinný album | stály odkaz

Komentáre

  1. rodinku pekne privítať a susedské vzťahy rozvíjať...
    je to milé, keď si našli cestu k Vám, iste vedia kde im bude dobre. :-)
    publikované: 23.04.2010 09:58:07 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mili,
    takito podnajomnici:-)
    publikované: 23.04.2010 13:38:24 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014