po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ja som tyran ale ona je ušatá ( obluda )

... a ja mám z toho nervy ... krát dva ...
 

V poriadku. Moja dcéra nie je ušatá. Nie je teda nijako mimoriadne a nadštandardne ušatá. Je ušatá tak normálne. Ako dieťa, ktoré hneď po narodení spalo na ušiach. Jednoducho trochu odstávajú. My sme ich aj prilepovali leukoplastom ale už bolo neskoro. Je ušatá tak normálne. Ale inak je nenormálna. 

V poriadku. Nie je nenormálna tak nejako mimoriadne. Je nenormálna vzhľadom na vek a súvislosti. Je nenormálna asi ako jedenásťroč dievča s ktorým lomcuje puberta. Ale že nenormálne s ňou lomcuje. Tak, že až. Je to jednoducho nenormálne ušatá nenormálna pubertiačka, čo svojim rodičom pije krv. Nonstop. Nenormálne a v kuse. Je to obluda.

V poriadku. Človek mať na takého prípady nervy. Aj ja mám na takéto prípady nervy. Ale iba jedny. Jeden kus rozdrásaných nervov. Žiadne rezervné nervy už nemám. Ja už na to niekedy nemám nervy vôbec. Aj tie moje jedny nervy na cucky. Ako dnes ráno. To už som bol tyran. Ale taký, že až.  

V poriadku. Začalo sa to už večer. Naša dcéra ide dnes recitovať. Na voľajakú ťaž. Okolnosti také, že by som tu mohol písať o okolnostiach do rána ale nebudem. Mám len jedny nervy a aj to rozdrásané. žime to na ušatú obludu. Lebo je. Už večer sa to stalo. Už večer vycerila zuby. U nás je to vždy o oblečení. A aj teraz to bolo. Bolo to niečo nenormálne. Teda u nás je to normálne ale inak. Inak je to nenormálne 

V poriadku. Chcel som vydržať. Už mi bolo jasné, že bude problém ale hovoril som si: však neblbni, však máš nejaké nervy. Okolo deviatej prišla dcéra riešiť oblečenie na recitáciu. Ja som už vedel, že to nedopadne dobre. Lebo ona už mala ten výraz. Keď príde naša dcéra s tým výrazom ja už viem, že mi prdnú nervy. Ale neprdnú hneď. Prdnú až tak postupne. Lebo však viete, nervy. 

“V poriadku” povedal som dcére: “Povedz čo si chceš obliecť. To bol z mojej strany veľ ústupok. Ale chcel som urobiť ústupok. Žena aj na mňa vypučila oči ale nechala ich v očných dierkach. Akože dobre. Nech vyberie. Však možno nevyberie plavky. “Mne je to jedno” povedala dcéra s tým výrazom, keď viete, že jej to vôbec nie je jedno a budú z toho nervy na roztrhanie. “Tak tieto šaty” povedal som a ukázal som na šaty, ktoré boli práve vo výberovom konaní aj s niečím ďalším. Dcéra vypučila oči a mala ten výraz, čo máva, keď do mňa vojdú nervy ale krát dva. Do mňa vošli nervy krát dva. “Opýtal som sa, čo chceš ty sama? opýtal som sa dcéry a hneď som si odpovedal: “Opýtal! Tak v čom je problém?. “Pani učiteľka povedala, že to byť také do ľudova” povedala dcéra a ja som mal nervy už aj na pani učiteľku. Ja som mal teda nervy už aj predtým na pani učiteľku ale teraz som mal krát dva. 

V poriadku, povedal som si a povedal som dcére: “Toto úplne ľudové šaty, ako modrotlač. “No super” povedala dcéra a ja som mal nervy dva krát dva. Tie šaty si totiž presne pred mesiacom sama vypýtala, že keď ich už konečne bude mať, tak nám pokoj s obliekaním na recitáciu. A aj som to povedal: “Však pred mesiacom si si ich vybrala sama, že už dáš pokoj! A ty nedáš pokoj?! Ty musíš furt robiť nervy?! Ja ti všetko povyhadzujem a budeš chodiť v teplákoch!! pričom k slovu tepláky som už dal len dva výkričníky a žiaden otáznik. Bola to taká malá tyranská explózia. Ale mal som na to právo. Plné právo. 

V poriadku. Možno som mohol vydržať, ale ja som vedel, že po noci príde ráno. A ráno aj prišlo. .... ozvalo sa ráno z kúpeľne. Ja neviem ako to inak napísať. Lebo to sa nedá napísať. To pazvuky. Moja dcéra vydáva ráno pred zrkadlom pazvuky. zo seba nervy a keď zo seba nervy tak musíme mať nervy aj my. .... zreval som do kúpeľne. Ja by som aj napísal, že čo som zreval ale napísať sa to nedá. Lebo tak som zreval. “Vidno mi tie uši” povedala dcéra a ja som to mohol napísať, lebo to povedala 

V poriadku. Nebudem už zdržiavať. Možno máte v kúpeľni dcéru, ktorá vám robí nervy a vy nestíhate. Tak nebudem zdržiavať. Lebo to by som musel napísať aj o červenej vetrovke a o tom, že moja žena nestihla do práce a ja som nezobral dcéru k babičke na krátke sústredenie pred recitáciou. Ja som mal asi dvadsaťminútový explozívny monológ. Hovorí sa tomu: výchovný rev v aute. Zhučal som dcéru ako otec, ktorý posledné nervy na cuckyProste ako otec čo nervy na nervy 

V poriadku. Som tyran. Ale moja dcéra je ušatá obluda. Aj som jej to asi stokrát povedal. “Si ušatá obluda” a aj iné som jej povedal. Horšie. A potom som ju vyrazil z auta tam kde recituje. Posledných dvadsať minút už bola ticho. Jednak vedela, že prestrelila a jednak som ju k slovu nepustil. Mal som svoju dvadsaťminútovku. Výchovné zhučanie. Moja dcéra dosť veľ uši na to aby si to zapamätala. Ale ja vám garantujem, že sa nepamätá na nič.  

V poriadku. Viem, že mi poviete, že som tyran. Ale ona  je obluda. A taká ušatá, že až. A aby bolo jasné. Ja som tu veci trochu prifarbil. V jej prospech a svoj neprospech. Keby som napísal všetko a keby ste videli ako taká ušatá obluda pozerá aj vy by ste ju zhučali, že: počúvaj ty popismenkova dcéra, ty už nerob také nervy, ty si uvedom, že aj tvoj otec len jedny nervy a tvoja mama ťa porodila. A tak. Proste nejako by ste ju zhučali. A keby sa nedalo tak by ste tiež povedali, že: ty popismenkova ušatá dcéra, ty jedna obluda, ty už ale fakt prestaň. Tak ja prestávam.  


otec v nohaviciach | stály odkaz

Komentáre

  1. :) ... ja mám také obludy DVE
    síce nie sú ušaté, ale "obludy" cucajúce moje nervy sú dokonalé. A keď poviem dokonalé, tak dokonale dokonale. Sú síce staršie ako tvoja, ale o to obludnejšie dokážu moje nervy cuchať. Nie čuchať, ale cuchať. Takže ja už asi ani nervy nemám, mám len nervové franforce a sú na cucky teda.
    Takže ti prajem dvojité nervy, ktoré ti nejaký ten pubertálny kvartál vydržia, teda dcérin pubertálny kvartál, lebo tvoj je už za tebou... si myslím:)
    publikované: 16.01.2009 10:14:18 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  2. och
    takz dobry komentar som sem dala a on zmizol :(
    publikované: 16.01.2009 10:14:52 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  3. nieeeee:)))
    ... akože to pokračuje ... akože to sa nekončí ... akože tvoje sú staršie ... a furt ... mamaaaaa :))
    publikované: 16.01.2009 10:17:41 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ja ta bv poznám ...
    ... to nebol dobry komentar ... to bolo urcite nieco v prospech obludy :))
    publikované: 16.01.2009 10:18:58 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  5. :p
    jaj ale ako toto - mi ozivujes spomienky na moju pubertu :)))

    a nefrfli uz, ja ked som bola v tom, tak som napriklad ZASADNE nosila otcove oblecenie pretoze som bola cool a grunge :p
    publikované: 16.01.2009 10:21:42 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Ale si to rozbehol
    na ranko :-)
    publikované: 16.01.2009 10:22:45 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  7. popísmenkovač!
    a ty sa nehanbíš takto na taký pokladík, ako je tvoja dcéra?! Há?!
    Raz budeš starý a budeš chcieť, aby bola na teba dobrá, tak bacha! Vezmi ty len dievčatko do super handričkového obchodíka a hybaj nakupovať. Sadni si tam pekne na stoličku, vyvaľ europeňaženku a hlavne s úsmevom prikývni na všetko, čo sa jej páči. Len tak budeš mať kľud. A za rok sa priprav, lebo pribudnú aj šminky a značkové podprdy! Tak začni šetriť, ty nepotrebuješ, ty nerastieš, ani nohy ti nerastú, tak pekne donosíš, čo máš....
    publikované: 16.01.2009 10:25:26 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  8. idem si
    dat kremes..normalne si ma vynervoval ty popismenkovy usaty (lebo kazdy ma usi a urcite si uz plesaty) tyran..o)) ...navyse idem do prace a nemam co na seba, bo co sa vybera pred mesiacom je uz staree a obnosene a obkukanee...tyran..obluda popismenkova...dva kremese a mozno aj tri a jednu marlenku sladku..ufff..
    publikované: 16.01.2009 10:25:52 | autor: ira (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ja som toto tušil ... ja som toto vedel ... ja som sa toho bál ...
    ...moje nervy ... že ona je chudera a ja ??? ... jeden vynervovaný otec sa ničoho nedočká ... :)
    publikované: 16.01.2009 10:39:11 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. popísaný chlape!
    jaký si ty chudák, há?! Daj si sladké, to upokojuje...Matahár sa stále sladkým kŕmi....pa
    publikované: 16.01.2009 10:44:51 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  11. pozdravujem matahára ...
    ... pokojne si to s ním rozdám v cukrárni ... na sladké som ja expert :)
    publikované: 16.01.2009 10:59:52 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. :)
    moje predzrkadlové obludy (obludovia?) majú už dvakrát toľko rokov a ešte stále ich to drží :)) ..ale už nie tak často, musím povedať, aby som ich neurazila zase
    publikované: 16.01.2009 11:04:23 | autor: janusha (e-mail, web, autorizovaný)
  13. hej
    popismenku, ty si opisoval moje dnesne rano alebo co, že by išla vesperkina nosata a popismenkova usata spolu recitovat???
    publikované: 16.01.2009 11:39:39 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  14. ja
    som mal kvôli ušiam na svojom mopedíku o 3 deci vyššiu spotrebu. :)) Ale na staré kolená budem aspoň lepšie počuť... :)
    publikované: 16.01.2009 12:43:05 | autor: aurel (e-mail, web, autorizovaný)
  15. hádam si jej ozaj nepovedal,že je ušataaaaaaa???..
    chuderka jedna..

    vieš popismenkovy.. tak ti treba.. mali ste si kúpiť chlapca.. a takého,čo by nemal talent na recitáciu.. a bolo by..:)))

    chodil by v jednom triku a o dva čísla väčších rifliach celé tri týždne..:)))ale.. pak by si mohol mať nervy,že sa vôbec neprezlieka..:)))
    publikované: 16.01.2009 13:16:22 | autor: ell.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. to že je ušatá ...
    ... hovorila od rána ona sama ... ja som jej hovoril ... nie si ušatá ... a potom mi už praskli nervy a kričal som: si ušatááááááááááá obludááááá ... aby ma dostatočne porazilo tak tú súťaž vyhrala ...:)
    publikované: 16.01.2009 13:29:19 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  17. jes,
    ušatá výhra...
    publikované: 16.01.2009 15:22:10 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  18. PoPísmenku....
    to fakt buď rád, že máš len jeden exemplár... ((-:
    publikované: 16.01.2009 15:23:10 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  19. jeden ...
    ... ale poriadny :(
    publikované: 16.01.2009 15:27:32 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014