po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Každý večer sa u nás doma rozťahuje celebrita ( z Bašinho denníka VI. )

... ja nechápem ako môže niekto prísť na návštevu keď ani nie je pozvaný ...
 

Pochopíte to? Normálne u nás doma v obývačke. Každý večer sa u nás rozťahuje celebrita. Ja by som ju k nám nepustila za nič na svete. Ani za štyri hovädzie kosti. A za päť by mohla ísť akurát na dvor, ale do obývačky ani za nič. A aj tak tam je. Pustia ju tam každý pracovný deň okolo pol siedmej večer. Môže za to staršia panička a najmladšia panička. Pán a pani majú zdravý rozum. Ale je to jedno. Mohli by tú celebritu vyhodiť ale nevyhodia ju. A ja mám potom nervy. O pol siedmej by som mala oddychovať na gauči ale nie. Musím sa venovať blbečkovi z televízie. Každý večer u nás šteká Rex. Trápne.

Toto ja nepochopím nikdy. Čo ja sledujem televízor ešte som tam normálneho psa nevidela. Ako teda jazvečíka. Alebo aspoň niečo v primeranej veľkosti. Rozťahujú sa nám tam vlčiaky a maximálne tak kólie. Obludy. Ja inak tiež mám istú hrdosť. A tiež by som sa mohla sťažovať. A písať listy do televízie. Ale pravda je taká, že listáreň divákov už nie je nikde. A keď je, tak som ešte teda nikdy nepočula aby čítali list nejakého jazvečíka. Ani jeden.

Toto je fakt úbohé. Akože pes hrdina. Každý večer u nás po obývačke pobehuje vlčiak a zachraňuje ľudí. Ja som ešte teda nikdy nevidela ani jedného vlčiaka čo by naozaj nejakého človeka alebo jazvečíka zachránil. Len raz keď som bola na vychádzke tak ma tri také obludy skoro zožrali. A tá ich pani ešte mudrovala, že oni by mi nič neurobili, že oni sú záchranárske. Toto je na udanie. Chcela by som vidieť ju, ako ku nej pribehnú tri osoby čo budú merať asi sedem metrov a budú vážiť asi tak päť ton a oni ju budú tak akože pohadzovať ako nejakú loptu. No a potom by niekto prišiel a tej švihnutej osobe by povedal: „moja, čo tu vyvádzate, to sú vycvičení obry a oni by vám nič neurobili, oni sa s vami hrali“. Fakt bohovská hra. Tak takých záchranárov ja poznám.

Ale tí čo robia televízne seriály majú asi iný názor. Asi ich zachránil v detstve keď sa topili nejaký vlčiak alebo neviem čo. V každom prípade, tomu ja neverím ani za máčny mak. Akože vlčiak Rex čo tu vyňuchá drogy a tam chytí zločinca a tu zachráni niekoho z plameňov a tak podobne. Trápne a vymyslené. Jediné, čo je na tej trápnej celebrite reálne je to, že v kuse žerie žemle. Ja by som žemľu nezožrala nikdy. Ja by som zjedla možno tú šunku ale žemľu nech si príde vyžrať ten trapko z televízora.

Každý večer nás klamú a moja najstaršia a najmladšia panička im to žerú ako tú žemľu so salámou. Oni tomu asi fakt veria, že nejaký pes toto bude robiť. Ja držím. Fajn. Akože som ticho, ale keď už mi nervy prasknú tak tomu dilinovi svoje poviem. Naštekám na neho z plných pľúc. A čo myslíte že sa stane? Že mi paničky idú dať salámu? Ani náhodou. Začnú na mňa vyrevovať ako nejaký hrdina z akčného filmu: „Baša, presťaň, Baša, miesto, Baša ticho“ a tak. Rozumiete? Akože ja im kazím pozeranie na celebritu. Ja viete čo na takú celebritu. Klamstvo je to a hlúposť. Gebuzina televízna.

Tak je to ale so všetkým. Potom je ešte nejaký pes čo cestoval s tankistami a kólia čo zachraňovala všetko a všetkých a ešte bol nejaký japonský pes Goro a aby som nezabudla ešte jeden bernardín ale to bolo aspoň reálne. Ten tam hral naozaj takého somára ako on aj je. Ale tí ostatní to je klamstvo. To je nepravda. Televízne manipulovanie verejnej mienky a okiadzanie jazvečíkov a normálnych psov.

Videli ste už niekedy jazvečíka ako vo filme vbehne do plameňov a v zuboch vytiahne futbalovú jedenástku čo tam mala zraz plus jedného trénera? Ja som také nevidela. Alebo ste videli jazvečíka čo vyňuchá nejakú bombu a potom ju zubami zneškodní a potom ešte ide na tri žemle so salámou? Lebo ja si na taký seriál nespomínam. Alebo nejaký jazvečík čo dvadsať dní chodí cestami necestami aby našiel stratenú rodinu? Nie? Lebo ani ja. No tak je to. Klamú nás a obťažujú nás.

Každý večer pracovný deň ku mne do mojej obývačky vlezie celebrita a rozťahuje sa tam ako keby tam bola doma. Tak nech si sedí u seba doma a nelezie tam, kde ju nikto nepozval. Lebo ja teda žiadneho vlčiaka na návštevu nevolám. To nech si vyhodí z hlavy. Aj keď ja teda pochybujem že nejakú hlavu má. Teda ako mozog. Mimochodom videli ste už nejakého vlčiaka čo si píše denník? Nie? Lebo taký ani nie je. A jazvečík čo píše denník? No áno. Teraz ste to dočítali.  


z bašinho denníka | stály odkaz

Komentáre

  1. Milá Baška
    už som písal otvorený dopis do televízie,že Rexa už bolo dosť,miesto toho by mohli dať teleshoping o konzervách,ale nič,takže Ti radím,začni strečkovať po byte a simulovať,že teda potrebuješ venčenie..to zaberá ;)
    Minipes od teideovcov.
    publikované: 25.05.2008 13:49:23 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. neviem, ci mozem, ked som len macka, ale...
    u nas tiez pani, ked je teda nahodou v tom case uz doma, zalahne na gauc a pozera...aj tak mam podozrenie, ze skor na mladeho komisara ako na psa, i ked aj ten ma svoje caro, ale sepnem Ti, ze...v skutocnosti pri natacani je tych vlciakov ovela viac, kazdy vie nieco ine, vysledok zlepia tak, aby to bol akoze jeden uzasny, pche...a poradim Ti, rob to ako ja...nekecam pani do pozerania, ked sa ulozi do svojej leziacej polohy, usadim sa na nej a krasne si podriemem...obcas teda otvorim jedno oko, ked hlasno komentuje, co zase vynikajuce ten jeden z xy psov dokazal, ale to je vsetko...
    a podchvilou ma hladka po chrbatiku a to je veeeelmi prijemne, vyskusaj:)))
    publikované: 25.05.2008 14:22:13 | autor: Mikinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. minipes :)) ... to samozrejme robím ...
    ... ale na druhej strane je úbohé, že ja z obývačky odídem a ON tam ostane :)) ... a mačka ... teda nehovorím to rada ... ale s mačkami sa ja teda nerozprávam už vôbec ... ale napriek tomu ... ďakujem za radu ( pre pána jána, ja som poďakovala mačke 8-O ... :))
    publikované: 25.05.2008 14:40:47 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :))
    no akože fakt hrozné ;) vymeniť staršiu paničku s najmladšou asi neceš, že? no to bude do klobásy veľmi ťažké koleno!
    publikované: 25.05.2008 15:17:58 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  5. :))
    .. ale aspoň tí bulhari vedia čo sa sluší a čo nie ... za vlčiaka chceli len jednu stotinku ... za mňa trinásť ... čiže som trinásť krát dôležitejšia ako vlčiak :)))
    publikované: 25.05.2008 15:24:50 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  6. baša :)
    musíš mať strašne dobrú psiu pamäť, keď si si spomenula na štyroch tankistov a psa :))...jeeej
    publikované: 26.05.2008 08:25:10 | autor: janusha (e-mail, web, autorizovaný)
  7. nemusím mať až takú silnú pamäť ...
    ... keďže pán si to stále dookola púšťa z dévedéčka a to vrátane pasáží s tým vlčiakom Šarikom :(((
    publikované: 26.05.2008 13:18:08 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014