po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja dcéra je podvodníčka ( a otca má tiež podvodníka )

... ale po priznaní mám lepší pocit
 

Moja dcéra si raz povedala, že bude podvodníčka a namočí do toho svojho otca. Musím povedať, že som sa ani nebránil. Nebolo času. Môže za to prstoklad. Ja mám totiž vyškolené prsty. Presne viem, kde mám položiť prsty na klávesnici a ide mi to potom raz dva. Teda rýchlo. Teda veľmi rýchlo píšem.

Podviedli sme s dcérou pána učiteľa. Napísal som dcére domácu úlohu. Čo si pamätám, tak za mňa nikto domáce úlohy nepísal. Ja keď som bol malý chlapec tak som mal pekné písmo. Moja mama za mňa nikdy nenapísala úlohu. Radšej mi vytrhla stránku zo zošita a prinútila ma prepísať celú úlohu. Niekedy to vyšlo tak blbo, že zošit bol akurát v strede a keď mi mama v nervoch vytrhla stránku tak som musel prepisovať tri. Stránky. To sa potom človeku ruka vypíše. Tak ja mám od detstva pekne vypísanú ruku a pekný pravopis. Teda nie gramaticky ale písmomaliarsky.

Potom som bol väčší chlapec a chodil som na gymnázium a mali sme aj také niečo o sekretárskych prácach. Ako sa správať ako sekretárka a ako písať na stroji. Vtedy ešte neboli počítače a keď aj boli, tak u nás ešte neboli ale boli len v nejakom vývojovom centre. U nás v škole boli písacie stroje Consul. Veľmi pekne to klepotalo a človek sa naučil prstoklad. Ani vtedy za mňa nerobila mama domáce úlohy, lebo jednak ona nevedela prstoklad a jednak som vždy hovoril, že akurát žiadne úlohy nemáme. A potom som v nervoch prepisoval. Ale výsledok je taký, že mám aj úhľadný prstoklad. Nedá sa povedať, že mám pekné písmo, lebo písmo máme teraz všetci rovnaké ale ja ho mám relatívne rýchle. Akože to písmo.

„Tato, nemôžeš mi napísať úlohu?“ povedala mi dcéra do telefónu.  „Prosím?“ odpovedal som do telefónu, lebo akurát som nebol doma doma. „No či mi nenapíšeš úlohu“. Normálne ma to vykoľajilo. Ako mám preboha napísať úlohu ak nie som doma. „Však nie som doma“ pre istotu som to povedal aj dcére. „To nevadí, ty to budeš mať raz dva a ja tým zabijem celý deň“. Stále mi to nedochádzalo a tak som to dcére oznámil: „No mne to voľajako nedochádza, ako ti mám písať úlohu, keď nie som doma“.

„Ježkove oči, však ja ti poviem“ povedala dcéra a potom mi to aj povedala. Išlo o úlohu z informatiky a nešlo o môj krásny pravopis ale o môj rýchly prstoklad. Mal som prepísať niečo, čo už raz napísal pán učiteľ a tak si išiel niečo z informatiky overiť. Ja si nie som celkom istý, čo sa vyučuje na informatike ale konečne som pochopil o čo ide dcére.

Priznám sa bez mučenia. Učiteľa sme podviedli. Ja a moja dcéra a moja asistentka. Lebo možno neviete ale ja mám aj asistentku. Keď si teraz myslíte, že namiesto mňa prepisovala asistentka tak to zase nie. Ja som na svoj rýchly prstoklad hrdý a nedám za seba robiť moje úlohy niekomu inému, ale zase keď som si svoj prstoklad cvičil tak nás nikto neučil nič o tých informatických veciach.

Kolegyňa s tým potom niečo robila a niekam to posielala a vraj aj zahlaďovala stopy. Lebo toto som ja so svojim prstokladom nevedel, že zanechávam stopy. Myslel som, že stopy zanechávajú len prsty ale to vraj boli iné odtlačky. No nič. Dostali sme jednotku. Tak len toľko. Že táto domáca úloha potvrdila niekoľko vecí. Moja dcéra má dobrého otca, ja mám dobrú asistentku, učiteľ informatiky má dobrú žiačku a ja mám teraz po tomto priznaní aj dobrý pocit.

Ale aj tak je čudné, že sa už domáce úlohy dajú rodičmi robiť takto na diaľku. Len netreba zabudnúť pozametať stopy. Fakt zvláštna doba. A ešte mi nie je jasné, že či ak dnes z internetu vytrhnem jednu stránku tak či vypadne aj tá na druhej strane. Však viete, vy čo ste nerobili deťom domáce úlohy. Že aké z toho potom mali nervy.

otec v nohaviciach | stály odkaz

Komentáre

  1. no ano
    Ked som volakedy chcel od niekoho odpísať zabralo mi to tolko isto času kolko to zabralo jemu.. teraz je to len ctrl+c ctrl+v :) a mohol to písať aj celí život prepíšem si to za sekundu :)
    publikované: 03.03.2010 11:26:16 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. no ale na toto si dal pán učiteľ pozor ...
    ... copy pasta sa nedala ... muselo sa to ( jaj bože ) prepisovať ručne ...
    publikované: 03.03.2010 11:33:29 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. popismenku,
    ze sa citis dobre hlavne je...my sme to na gympli mali tiez, mala som jednotku!
    publikované: 03.03.2010 11:38:48 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. a este
    to copypasta nie vzdy funguje...minule priel syn, kontroluje zapoctovu ulohu /vyskum..a co nevidi, co nevidi...jeho vlastna pracu, do bodky, do pismenka, do cislice a do grafu..dievcata v skupine prisahali najprv ako na tom pracovali, nadreli sa chudatka...;-)) .. som sa za ne prihovarala, dobry obed navarila, ..ta potvora synatorska ich natahovala jak sopel na rukave ale ustali sme to, mali odpustene a labak robili este raz.. dievcence o mne a protekcii nevedeli a synator prehlasil ze nabuduce nebudem zachranovat generacie lenive len za gulas.. chce rezen, kremes a buchty na pare o)) ;))
    publikované: 03.03.2010 11:51:20 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. strašné, môj tato nechcel byť nikdy podvodník
    tomu sa povie krivda na detoch :)))
    publikované: 03.03.2010 12:07:58 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ani ja som nechcel byť podvodník ...
    ... to sa to tak pomotalo :))
    publikované: 03.03.2010 12:32:50 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. moji rodicia nemali cas ani na rodicovske chodit...
    chodili do prace, robili na poli, starali sa o zvieratka...kazdemu dietku jasne povedali - ucis sa pre seba, ako si spravis, tak sa budes mat...a my sme robili...musim povedat, nebolo to najhorsie...
    ako mama som sa detom vnucovala, ci nechcu pomoct, vyskusat, napisat nieco...odmietali ma, nemohla som s kolegami rozoberat ucivo, lebo som netusila. co moje deti preberaju...strasna diskriminacia to bola:(
    publikované: 03.03.2010 13:16:00 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. :)
    len jediný raz som písala dieťaťu domácu úlohu.. lebo mi praskla trpezlivosť :))
    publikované: 03.03.2010 19:19:25 | autor: janusha (e-mail, web, autorizovaný)
  9. teda PP,
    teraz už vieme , že ich už tých P máš 6== pekný pravopis, presný prstoklad, perfektný podvodník

    úsmevný článok, aj keď tá jednotka nebola zaslúžená.Pán učiteľ sa nemá flákať, má na prstoklad dievčeniec hľadieť, aby ho prsty neoklamali
    publikované: 03.03.2010 20:47:24 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Popismenku
    Ty si vždy taký úprimný :-)) A tie okolnosti... veď to by musel uznať aj pán učiteľ. Pekný článoček!
    publikované: 03.03.2010 21:51:42 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014