po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja dcéra je žobráčka ( a hanbí sa za to )

... a nikomu som to nemal povedať ...
 

My raz za čas chodíme na také rodinné stretnutie. Raz za rok. Stretávame sa kamaráti z vysokej školy plus rodiny. My sme taká rodina, že moja žena je úplná kamarátka a aj ja som kamarátka ale len o rok nižšie ale zase som mužom mojej ženy plus dcéra. Tá je doplnok k rodine.

Na takom stretnutí sa robí kadečo o čom sa v slušnom blogu nepíše, lebo potom by až taký slušný nebol ale občas sa tam aj veští alebo tak. Jednoducho aby to nebolo nonstop o veciach o ktorých sa nedá v slušnej rodine hovoriť. Teda hlavne sa tam hovorí ale o tom teraz nechcem hovoriť.

Moja žena proste kúpila takú knižku aby sa vyplnila pauza medzi iným hovorením a tak. Minule sa na stretnutí takto veštilo z knižky o číslach a malo to úspech. Tak  keď sme boli naposledy v kníhkupectve moja žena kúpila knižku o karme. Ja tu nebudem o karme nič vysvetľovať, lebo jednak neviem a jednak neverím ale knižka bola. A tak sa všetko zistilo.

Ja som síce o karme nechcel nič hovoriť ale toľko zase musím povedať, že karma je to čo bolo aspoň teda podľa tejto knižky. Tam sme proste zistili, že čím sme boli a čo to znamená a tak podobne. Proste dobre sa s tým dá zabiť čas medzi inými vecami. Samozrejme, že sa tam v tej knižke nepíše o každom osobitne. Akože meno mojej ženy a čo ona bola. Alebo moje meno a čo som bol. Alebo kohokoľvek meno, že čo on bol. Tam sa to tak vypočíta cez nejaké čísla a je to.

Tak aby bolo jasné, ja takým veciam v podstate neverím. Akože nejaký spisovateľ vie, že čo som bol ja. Alebo moja žena a tak. Ale trochu ma nahlodali pochybnosti. Že či fakt nevie. Lebo ešte tam v tom kníhkupectve mi žena povedala, že som bol žena a to v Amerike a predávala som knižky a to celkom nedávno. Asi pred sto rokmi.

Tak toto mi bolo čudné. Ako toto mohol vedieť. Lebo ja mám už dlho pocit, že som predával knižky. Lebo teraz karma tak chcela, že ich zase do blba nakupujem. S tou Amerikou mi to celkom nie je jasné, to skôr v Rusku by ma to bavilo ale čo už. Aj s tou ženou mi je to také pochopiteľné. Lebo mne aj žena hovorí, že ja som jej najlepšia kamarátka. Tak toto ma trochu zneistilo v mojej neistote.

Moja žena napríklad bola žena aj pred tým. Vyšlo jej to na Egypt, čo tiež celkom sedí a aj na nejaké také primerané storočie a ešte aj to, že bola šľachtičná. Tak aj to tak celkom sedelo. A potom to napríklad sedelo aj na moju mamu, ktorá bola pirátom v Portugalsku a to sedí, lebo s mojou mamou niekedy neboli žiadne žarty. Napríklad keď sa vrátila z rodičovského združenia a podobne. S mojim otcom to je už iná káva, lebo keď on bol básnik, tak to ja silno pochybujem, že ja ako predavačka kníh som predala čo len jednu jeho knihu.

A tak. Potom na tom stretnutí to vychádzalo všelijako. Máme nejakú astrologičku z Rumunska a mníšku z Kuby, ale tam je čudné, že podľa ďalších dodatkov viedla intenzívny intímny život. Ale zase ja neviem, ako to je s mníškami na Kube tak to rozoberať nebudem. Ja tej svojej kamarátke do svedomia nemienim liezť. A tak. Vlastne to tak všelijako sedelo. Akurát jedna osoba pochybuje.

Moja dcéra bola žobráčka v Peru. A to sa vraj nesmie nikomu povedať ako mi povedala. Lebo moja dcéra sa za svoju karmu hanbí. Ja sa jej ani nečudujem. Dcéra predavačky kníh a šľachtičnej a skončí ako žobráčka. Tiež som pochyboval. Ale potom, na tom stretnutí bola za mnou moja dcéra niekoľko krát. A vždy odišla s piatimi eurami. Bola na bazénoch, na kolotočoch, len tak na prechádzke a na pizzu a ešte veľa krát niekde. Vždy ma to stálo 5 eur. Tak na to, že ja som predavačka kníh tak som celkom prerobil. Zvláštne je, že za šľachtičnou tá žobráčka nebola ani raz. Ale to je už karma. Osud.

otec v nohaviciach | stály odkaz

Komentáre

  1. a môj
    nebohý tato bol na takej seanse, kde zistili, že v minulom živote bol indián....taký normálny, holý, pomaľovaný a na koni.....:-)))
    publikované: 07.07.2009 14:28:15 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. a ...
    ... u teba to je skoro jasné ... mata-hari :))
    publikované: 07.07.2009 14:34:31 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014