po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja žena má sviatok ( ale dúfam, že neoslavuje v kuchyni )

... farba je dôležitá a červená sa k žltej hodí ...

Moja žena je mierumilovná osoba. Aj tak normálne a aj tak umelecky. Moja žena sa proste s inými ženami nebije a ani mňa nebije. Vždy. A aj v umení má moja žena rada umenie a nie násilie. Moja žena nemá rada keď sa bijú vo filme. Akože herci. Vždy. Lebo výnimka je.

Tarantino má výnimku. Teda najprv mal výnimku agent 007. Ale iba ten starý. Nie akože starý Bond akože v zmysle, že je starý ujo. Akože starý v zmysle, že bol vtedy mladý a už je film starý. Ten Bond je teda v takom filme stále mladý ale film je už starý. Ja myslím, že rozumiete. Ale pre istotu: film je starý ale ten herec v tom filme, čo už v normálnom živote zostarol a nedajbože poniektorí už aj umreli sú vo filme stále mladí.

Takže moja žena má rada také tie farebné bondovky. To je inak zvláštne, že vtedy ešte bolo vlastne v takom filme menej farby v zmysle, že doba bola taká, že ešte boli aj čierno-biele filmy a už aj farebné ale farebné len začínali. Teraz sú všetky filmy farebné ale farby je v tých filmoch akosi menej. Aj v takej bondovke je teraz menej farby, hoci s farbou by už taký režisér nemal mať problém. Ale jednoducho na farbe sa teraz šetrí. Ale nie vždy.

Taký Tarantino nešetrí. Aby som už nechal starého farebného Bonda na pokoji. Tak Tarantino nešetrí ani trochu. V takej tarantinovke je vždy toľko červenej farby že až. Nemôžem povedať, že by som mal práve červenú farbu najradšej ale prečo nie. Nemám rád napríklad ani žltú farbu a aj žltej je v tarantinovkách veľa. Napríklad v takej tarantinovke Kill Bill je vidieť ako pekne taká krvavo červená a pekná žltá spolu ladia. V takej bondovke to vidíte málokedy. Aj keď napríklad majú dosť červenej farby tak na žltej šetria. Taký agent potom niekoho zabije ale tá červená farba sa na tom Bondovom sivom obleku plne stráca. Tak len toľko k farbe.

Moja žena nemá vo filmoch násilie rada. Ja keď napríklad pozerám takú strieľačku z čisto koloratívnych dôvodoch tak na mňa niekedy aj zazerá. Ani jej radšej nehovorím, že to len kolorujem. Ona na také kolorovania nie je. Vždy. Tarantino ju očaril.

Pulp nás očaril úplne najviac ale moja žena teraz fičí na Killbillke. Ona jej teda hovorí normálne, že Mamba lebo ani ja nehovorím Bondovi, že Killdoktorno. Tak ona povie Mamba a ja poviem Killbillka. Ale to je jedno. Moja žena teraz oslavuje. Prečítal som si, že bude Kill Bill Trojka a hneď som to zavolal žene: „Počúvaj, tu si čítam noviny a to ti musím zavolať“. „Čo sa stalo?“. Moja žena mala aj trochu vyľakaný hlas, čo môže byť spôsobené tým, že jej nikdy len tak pre nič za nič nevolám, že čítam noviny. Moja žena navyše môže byť aj vystrašená tým, že toľko sleduje tie tarantinovky ale zase to môže byť aj tými novinami. 

Tak som radšej nezdržiaval a hneď som povedal: "No píšu tu, že bude Kill Bill 3". "Tak to idem oslavovať" povedala žena a išla oslavovať. Trochu sa obávam, že som jej volal v čase obeda a je v kuchyni. Tak ja len dúfam, že si teraz neopakuje nejaké scény. Lebo viete, Tarantino na červenej farbe nešetrí. 

 

 


moja žena ... | stály odkaz

Komentáre

  1. Kill Bill je dobrý aj jednička aj dvojka
    som teda zvedavá na trojku a pán taratino je moja srdcovka, Tvoja žena má výborný vkus :-))
    publikované: 03.10.2009 19:52:18 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014