po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Občas mi PRESKAKUJE ( sek, pes, puk, kraj, jak, suka, pas, prak )

... proste si hľadám nejaký šport ale vyzerá to tak, že ostanem športovým drevom ...
 

Mne to so športom nikdy veľmi nešlo. Ja som bol vždy taký čudne poskrúcaný. Raz mi to aj na gymnastickom cvičení na fakulte povedala trénerka: „Počúvajte, však vy ste tri krát esovite prehnutý“. „A?“ odpovedal som plynulou vetou hodnou budúceho pedagóga. „No, normálny človek je len dvakrát esovite prehnutý“. „Aha“ uzavrel som debatu s tým, že neurobím teda kariéru ani ako gymnastický cvičenec. Mne jednoducho žiaden šport neučaroval a platí to aj naopak. Ani ja som žiadnemu športu neučaroval.

Nedávno som na internete objavil šport, ktorému som dal takpovediac poslednú šancu. Ja tak všeobecne raz za čas dám niečomu poslednú šancu. Volalo sa to futbal ale bolo jasné, že nebudem potrebovať kopačky. Ja ani žiadne kopačky nemám. Čo mi pamäť siaha nikdy som ani žiadne nemal. Dokonca ani ako dieťa, ktoré ešte nevedelo, že neučaruje žiadnemu športu. Hrávali sme futbal na ihrisku za blokom a strašne som chcel také plátené kopačky so žltými pásikmi. Boli to tie najobyčajnejšie kopačky ale žiadne iné aj tak neboli. Dokonca si myslím, že vtedy aj normálny futbalisti hrali v takých kopačkách. Mama mi ich nekúpila. Myslím, že ma videla hrať futbal z balkóna a tak pochopila, že by to boli vyhodené peniaze. Mama bola šetrná a tak peniaze na kopačky nevyhodila a ja som bol asi jediný futbalista bez kopačiek. Bez kopačiek som kariéru neurobil a aj tak ma viac bavilo čítať si knižky.

Tento futbal, ktorý som objavil na internete sa nehrá v kopačkách. Dokonca som bol presvedčený, že každý kto mal v detstve kopačky a nečítal si verneovky má po chlebe. Akože konečne ja – chlapec v okuliaroch a bez kopačiek – rozstrieľam každého, kto mi na ihrisku robil zle. Mal som dostatočnú prípravu z detstva aj dospelosti. Čakala ma skvelá kariéra a možno aj reprezentačný dres. Akože obrazne. Lebo ten futbal, čo som objavil na internete sa nehrá v dresoch. Teda čisto teoreticky sa taký futbal môže hrať aj v drese ale ja by som doma v nejakom silonovom tričku s číslom na chrbte a nápisom Maradona určite nechodil. Lebo ten futbal sa hrá za počítačom. Lebo je to slovný futbal.

Ja som slovnému futbalu podľahol.  Dostanete písmenká a skladáte slová. Písmenká vám dá počítač. Akože obrazne. Nie akože príde kuriér a do schránky vám vysype abecedu a vy potom v silonovom tričku mrznete pri schránke a rozmýšľate, že čo ste to dostali. Normálne do toho počítača sa tak nahádžu porozhadzované písmená a vy z toho robíte slová. Niečo ako scrabble. Mimochodom ja som podľahol aj scrabble a to už dosť dávno ale začal som voľajako prehrávať, čo ma netešilo ani trochu a moju ženu to tešilo veľmi, lebo ona vyhrávala. Tak ten slovný futbal je niečo podobné akurát, že mu ide o podstatné mená.

No nebudem naťahovať, prehrával som ako taký somárik. Ár, os, mrk, mor, mok. Ale napriek tomu ma to celkom bavilo a bolo to nákazlivé. Išiel som napríklad domov a sadol som si na trolejbus. Trolej, role, oje, ujo, trus, loj, boje. A tak. Mne to slovo proste hmýrilo v hlave a skadali sa mi v nej slovíčka. Osla, os, lov, kal, lak. Neviem, či mi rozumiete ale ak ste tomu aj vy podľahli tak rozumiete. Rozum, rez, mier, rum, um. A tak ďalej.

Proste som tomu čiastočne podľahol a malo to len jeden pozitívny výsledok. Posledné tri partičky scrabble som doma vyhral, čo ma veľmi potešilo a moju ženu veľmi prekvapilo: „to čo má znamenať, to ty niekde trénuješ?“ opýtala sa ma. Poprel som všetko: „normálka, normálne som proste lepší, šťastie a vrodená inteligencia a navyše vieš, nikdy som nehral futbal ale som si radšej čítal a tak“. „Tak na toto sa ti môžem vykašľať“ povedala žena, ktorá mala aj športové úspechy. Reprezentovala napríklad svoju základnú školu v stredne dlhom behu. Ja som nereprezentoval nikdy.

Aby som to skrátil. Trs, lis, ár. Začal som športovať aj keď je mi jasné, že v tom veľkú kariéru tiež neurobím. Stále viac prehrávam. A to je traumatizujúce. Ja som jednoducho športové drevo. A navyše tri krát esovite prehnuté. Takže to vidím tak, že ma žena o chvíľu opäť nabije v scrabble. Budú to nerváky. Nerv, nervy, revy, rev, ár, káry, krv, ker, váry.


rodinný album | stály odkaz

Komentáre

  1. Noooo to ja veru som tiež toto hrávala a zázislačila na tom veru veru...
    Dokonca aj scrabble od malička hrávam veru veru... aj vyhrávam veru veru... by si nemal šancu veru veru... ale ten futbal som už veru dlho nehrala, ale aj tam by som vyhrala veru veru...

    Len ja som si pri tom skoro všetky vlasy vytrhala od nervozity, takže som s tým radšej skončila :D
    publikované: 06.01.2010 11:54:54 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ZE SI DREVO?
    sa ti mari?so slovkami vies pekne cary..nech sa aj nadalej dari..tak pismenko ku pismenku-a ja si kliknem "popismenku".. mam o tebe dobru mienku :-
    publikované: 06.01.2010 12:44:00 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. =D
    Jeee, slovný futbal, na tom moja mama asi pol roka visela každý deň niekoľko hodín =D Priznávam, občas som visela s ňou a aj sa nám celkom darilo... Je to nákazlivé, máš pravdu =)
    Takže: P R E S K A K U J E
    Pre, pra, ker, kar, rak, ruka, sekera, krk, kura, kras, prask, pera, repa, park, ... =D Je tam toho veľa =D
    publikované: 06.01.2010 19:08:01 | autor: Fox (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ;))
    ..tiez tak dako, je to ako droga, ale nemehlo som nikdy nebola...;))
    ..a cisielka, to je tiez zabavka ;-))
    publikované: 06.01.2010 20:16:19 | autor: ira (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ze
    drevo :)) vedro rev ... red - ale to po anglicky, vor - moze byt? a rov - nie je to po rusky :)) slovnik slovenskeho pravopisu - kde je :)) popismenkovy - ty si cislo, nie drevo :))
    publikované: 07.01.2010 07:42:30 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014