po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sprostá ( povedala dcéra žene )

... o vulgarizmoch v našej rodine ...
 

Moja dcéra nie je veľmi vulgárna. Teda pokiaľ za vulgarizmus nepovažujeme slovo kokso. Moja žena nie je vulgárna vôbec, teda pokiaľ za vulgarizmus nepovažujeme slovo čaj, káva alebo mlieko. Teda mlieko nehovorí skoro nikdy. Maximálne povie: sójové mlieko. To sa za vulgarizmus nedá považovať, teda pokiaľ nemáte niečo proti sóji. Ja tiež nie som veľmi vulgárny, pokiaľ sa za vulgarizmus nedá považovať napríklad. Napríklad nenapíšem, lebo sa mi zdá, že trochu vulgárny asi som. Ale teraz som nebol. Teraz som nebol ani doma. Teraz som otec na telefón. Som v Bratislave v práci a dcéra so ženou sú doma.

Moja dcéra nemá veľa úchyliek teda pokiaľ sa za úchylku nepovažuje úchylka v obliekaní. Ak sa považuje tak je moja dcéra megaúchylák. Taký úchylák, že kokso. A to som nechcel byť veľmi vulgárny. Naša dcéra je proste v pubertálnom období kombinovanom s trvalou obliekacou úchylkou. Nebudem to tu teraz detailne rozoberať. Akože spodné prádlo, nohavice, blúzka a tak. Ide o vetrovku. O veľkú a červenú a dlhú a teplú vetrovku. O tú vetrovku, ktorú bude v tejto zime nosiť aj keby sa chcela postaviť na hlavu. Mimochodom, to sa myslí iba obrazne, lebo pokiaľ by išlo len o to, že to vyrieši postavenie na hlavu, tak moja dcéra chodí do školy na hlave.

Navyše je po prázdninách. Dcéra nemohla ani spať. Ani žena nemohla ani spať. Obe išli do školy. Dcéra nespala až tak, že ráno o piatej prišla k žene a povedala jej: „mami, nemôžem spať“. To viem, lebo mi to žena zavolala. Ja keď som v Bratislave komunikujem so ženou cez telefón. A to mi povedala. „No a potom v pohode?“ opýtal som sa, lebo som muž a otec a aj keď nie som doma mám o rodinu záujem. „Ha“ povedala žena, pričom to slovo Ha povedala tak, že keby bolo slovo Ha vulgarizmus tak je moja žena vulgárna ako sójové mlieko plus kokso. Ja som hneď vedel, že je zle. Že je Ha. „Čo sa stalo?“ opýtal som sa. „No čo asi?“ povedala žena a ja som vedel, že keď mi povie, že čo asi tak asi ide o oblečenie. „Handry?“ opýtal som sa ale ani som sa veľmi nepýtal lebo svoju dcéru poznám ako staré ponožky, pričom toto bolo len obrazné, lebo ponožky si mením denne a dcéru poznám aj tak lepšie.

„Vetrovka“ povedala žena. „Vetrovka“ povedal som ja. „Sprostá“ povedala žena a ja som bol ticho. Aj žena bola ticho a ja som si myslel, že asi sa stalo niečo so sójovým mliekom, lebo slovo sprostá je už dosť vulgarizmus a moja žena ho nepoužíva ani na adresu našej dcéry. „Sprostá“ povedala zase žena a bola chvíľu ticho a potom pokračovala:  „Sprostá vetrovka, povedala, že sprostá vetrovka a medzi slovom sprostá a vetrovka bola chvíľu ticho“. Chvíľu som bol aj ja ticho a potom som prehovoril: „sprostá vetrovka, povedala že sprostá vetrovka a medzi slovom sprostá a vetrovka bola ticho?“. No nedá sa povedať, že by som bol ako otec na telefóne práve tri krát kreatívny ale zase som prejavil záujem. „Trikrát“ povedala žena raz a ja som vedel, že moja dcéra povedala spojenie „sprostá vetrovka“ tri krát za sebou.

„Ale išla?“ opýtal som sa. „Išla“ odpovedala žena. „Sprostá“ povedal som žene a po krátkom tichu som dodal: „vetrovka, ale išla v nej.“ No tak to sa stalo. Ráno.

Ja som so svojou ženou, keď som v práci v kontakte aj častejšie ako len ráno. Aj teraz som jej popoludní zavolal. „Čo vetrovka?“. „Vetrovka?“ opýtala sa žena. „No vetrovka, sprostá vetrovka, nič nové?“. „Nič, ani ju nespomenula“ spomenula si žena. A tak. Len o vetrovke. O jednej sprostej vetrovke, čo nám vulgarizuje ráno. Ale zase je to teplá vetrovka a vonku sú mrazy. A môže sa aj na hlavu postaviť. Bude ju mať. Sprostá. Vetrovka.  

otec v nohaviciach | stály odkaz

Komentáre

  1. -)))
    -)))
    publikované: 08.01.2009 17:39:38 | autor: PF (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ty kokso....:-))
    a ja nosím sprostý kabát, lebo je zima a nedám si ho dole ani keby sa hocikto na hlavu postavil....
    inak, perfiš..ako zvyčajne..:-))
    publikované: 08.01.2009 18:43:56 | autor: pente-sileia (e-mail, web, autorizovaný)
  3. TY KOKSO .. A JA NOSíM SPROSTý KABáT ...
    ... už som sa naľakal, že to tu objavila moja dcéra ... to by bol len amen cmar :))
    publikované: 08.01.2009 18:58:29 | autor: POPISMENKU (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. no.. byť tvojou ženou, tak ťa prizabijem, keby si opakoval moje slová..:)))
    ostatnému nerozumiem..

    Jedine tak,že sa na tom zasmiať nedá.. Sprostá pred tým tichom asi nepatrilo k vetrovke..nie?..

    och.. miestami môže aj ell byť nechápavá..:)))
    publikované: 08.01.2009 19:04:44 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. no ja verím ...
    ... že patrilo vetrovke :))
    publikované: 08.01.2009 19:23:56 | autor: POPISMENKU (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. si fasa otec..:)))))))
    okrem ineho..:)))
    publikované: 08.01.2009 19:32:55 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. :)
    pacilo sa:)
    publikované: 08.01.2009 19:54:36 | autor: BielaTma (e-mail, web, autorizovaný)
  8. PoPísmenku...
    mladým dámam ťažko ulahodiť... mal by si mať videotelefón, aby si na dcéru aj videl, čo a ako si oblieka... ((-:
    publikované: 08.01.2009 23:37:01 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  9. tak to bola lahodka :))
    ja som niekolko desatroci neobliekla zelenu a ani cervenu vec na seba kvoli zelenemu a cervenemu kabatu v casoch mojej puberty, ty kokso, bola som podobne postavena pred zimou, zoci-voci, kabat sa musel, bolo -25, ale boli ine casy, nebolo na vyber, sproste ... casy :)) alebo sprosta ... puberta :))
    publikované: 09.01.2009 08:07:53 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. :)
    vetrovka je od slova vietor :))
    :)) inšpiroval si ma :)
    idem písať, lebo to je nadlhšie ako koment
    ( ber to ako odpoveď)
    publikované: 09.01.2009 10:20:32 | autor: janusha (e-mail, web, autorizovaný)
  11. beriem :))
    ... a potom nakuknem :))
    publikované: 09.01.2009 10:22:50 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  12. PP
    neviem ako Ty , ale aj u nás bolo všetko OK až keď to pochválili spolužiaci a kamaráti . až potom sme boli frajeri v novom aj keď "sprostom" .
    publikované: 09.01.2009 11:12:56 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014