po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žijeme v policajnom štáte ( moja dcéra bola na výsluchu hoci nie je plnoletá )

... na stole svietila lampa ako v lacnej detektívke ...


Podľa mňa je to na pováženie. Moja dcéra mala len nedávno jedenásť rokov. A včera som s ňou musel byť na výsluchu. Do istej miery si za to naozaj môže sama, ale aj tak, je to ešte dieťa. Považujem to za neprimerané. Podľa mňa toto už naozaj hraničí s policajnou brutalitou. Navyše bolo už takmer 8 hodín večer.

Vyšetrovateľka si ju zobrala do kancelárie. Bolo to celkom ako v takých filmoch s hviezdičkou. Proste moja dcéra zažila na vlastnej koži film, na ktorý by ju do kina ani nepustili. Sedela oproti vyšetrovateľke. V miestnosti bola tma a len na stole tej ženy svietila stolná lampa s ostrým svetlom. Úplné gestapo.

Mohol som byť pri tom a tak predpokladám, že to bola ešte tá miernejšia forma výsluchu. Nedokážem si ani predstaviť, ako to tam vyzerá ak to robia bez prítomnosti rodiča. Nebudem tu vysvetľovať podrobnosti, že o čo vlastne išlo. Nie je to v podstate dôležité. Moja dcéra neurobila nič také mimoriadne, čo nerobia iné deti. V podstate to bolo jasné aj z tých otázok čo jej tá žena kládla.

Vlastne keď teraz nad tým uvažujem o dcéru jej ani nešlo. Tú ženu zaujímala iba naša rodina. Ešte raz chcem zdôrazniť, že sa nič také mimoriadne nestalo. Nič také, čo by ospravedlňovalo taký postup. Proste ten zvýšený hlas, chladný pohľad vyšetrovateľky a to idiotské svetlo na stole. Dcére sa potili ruky, pokašliavala čo je vždy znak toho, že je toho na ňu priveľa a ja som čušal ako voš pod chrastou.

"Strýko?" opýtala sa vyšetrovateľka. Dcéra bola ticho. "Tak strýko? Teta? Sesternica? Otec? Matka? Starý otec?" Vyšetrovateľka zo seba vystreľovala každého z našej rodiny. Vôbec som netušil o čo tej žene ide. Dcéra habkala a občas musela niečo napísať na papier. Vyšetrovateľka sa naklonila nad stôl a pozrela do papiera: "To je strýko? Povedala som strýko!" Dcéra niečo opravila, vyšetrovateľka sa naklonila a listovala v takých papieroch čo mala na stole. To svetlo zo stolnej lampy sa vrezávalo do očí a ja som netušil o čo jej ide. "Sestra? Brat?" opýtala sa a ja už som stratil nervy.

"Aká sestra? Aký brat? Ona je jedináčik" povedal som ale to som už rovno mohol byť ticho. Aj mi tá žena od stola odsekla: "Ticho. Pýtam sa jej a nie teba!". Toto inak totálne neznášam. Akože vám v tej vyšetrovačke tykajú ako keby ste sa neviem ako dlho poznali. Ale radšej som bol ticho a chcel som už len aby sa to čo najskôr skončilo. Trvalo to asi pätnásť minút a potom ma oblial studený pot: "Tak a teraz odchod do kúpeľne. Osprchovať sa, prezliecť do pyžama, televízor a spať!".

Akože jedenásťročné dievča tam má ostať do rána? Ona tam má spať? Jediné, čo ma potešilo bol ten televízor. To sa zase musí uznať, že vybavenie už v tých vyšetrovačkách majú. Tá žena stlmila svetlo na lampe a povedala smerom ku mne: "No tak nemčinu sme prebrali a teraz s ňou ešte zopakuj tú básničku, čo sa má naučiť do stredy". Moja žena je ako pes. Ale treba povedať, že si to dcéra zaslúžila. Nemčina jej do hlavy nejde.

A to vám ani nechcem povedať ako je to s angličtinou. Tú ju učím ja a naša vyšetrovňa je zatvorená. Ja si do úradu cudzie osoby púšťať nemienim.


otec v nohaviciach | stály odkaz

Komentáre

  1. Výborné, pobavil som sa...
    :-))
    publikované: 22.10.2008 06:54:10 | autor: maco (e-mail, web, autorizovaný)
  2. včera vo vyšetrovni aj ja :))
    ... a Ď
    publikované: 22.10.2008 06:59:18 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  3. neviem ako,
    ale sa ti podarilo ma drzat v napati a strachu az do konca. ziadne ulavy a naznaky nevinneho konca. ze gestapo. sprechen zi dojc? :)) uf...
    publikované: 22.10.2008 07:06:28 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. jawohl ...
    ... und das ist alles :)) ich nešpréchen :))
    publikované: 22.10.2008 07:14:28 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ich nerozumen
    :)) :)) :))
    publikované: 22.10.2008 07:23:59 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. PP
    nesklamal si ma .
    publikované: 22.10.2008 07:24:33 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  7. si ma dostal!
    v duchu sa tetelila známa škodoradosť, čo v sebe nosíme a bola som kruto zvedavá, čo tá vaša rodinka vyvédla a prd! Vy ste len dieťa týrali učením...hanbite sa! Také malé detičky sa majú hrajkať a čumáčkovať telku....meine liebe.
    publikované: 22.10.2008 10:02:47 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  8. no iste ... :))
    ... ona je jeden maine klaine partizanen :))
    publikované: 22.10.2008 10:08:35 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  9. :)
    publikované: 22.10.2008 10:32:12 | autor: em (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. PoPísmenku,
    heh, to bolo dobré... že vyšetrovanie... ((-: Minule som tu spomenul, že píšeš asi o mojej dcére... je to tak, aj moja má 11 rokov... len ju nemučíme toľko, šikuľka je, zato jej mladšiu sestru... tá má výsluchy... ((-:
    publikované: 22.10.2008 11:26:25 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  11. :-)
    publikované: 22.10.2008 12:01:47 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Ja som to takisto vnímala privážne ...
    Asi preto, že som (aj) včera prechádzala výsluchom...
    Som sa zarazila pri tom, že by ju tam mali nechať, to predsa nemôžu, :-))...vďaka za ten koniec, budem pokojne spať :-))

    PODARILO SA TI!
    publikované: 27.10.2008 13:38:56 | autor: Ketrin (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Podarilo sa vám.
    (Ak máte radšej túto formu ;-))) )
    publikované: 27.10.2008 13:39:37 | autor: Ketrin (e-mail, web, autorizovaný)
  14. ja mám radšej "TI" formu :))
    a Ď ... :)
    publikované: 27.10.2008 13:41:44 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Tak som rada, že som ti ulahodila už na prvýkrát ;-))
    Ď. ja. :-)
    publikované: 27.10.2008 14:00:31 | autor: Ketrin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014