po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Policajti si môžu dať pohov ( na tento zápas chuligáni neprišli )

... inak by bolo zle nedobre ...
 

Moja dcéra sa dostala do takého veku o akom sa vždy hovorí, že my v jej veku sme takí neboli. Teda aj mne mama v tom veku hovorila, že ona teda v mojom ( vtedajšom ) veku taká nebola. A hovorili to aj tety v prostriedkoch hromadnej dopravy a na ulici a tak všeobecne. A aj ja si to teraz spolu so ženou myslím o našej dcére. V jej veku sme si my teda toto nedovolili.

Moja dcéra je vo veku, že to s ňou začína byť na nevydržanie. Na vydržanie to s ňou je len málokedy. V podstate sa dá povedať, že niekedy v noci keď spí a niekedy keď ju nevidieť a nepočuť. A potom sú ešte kratulilinké chvíle ale sú naozaj také kratulinké, že sa nedajú považovať ani za priestor na regeneráciu rodičov.

Ja momentálne regenerujem v práci mimo domova a hoci neregenerujem tak úplne, lebo som v práci tak predsa len neviem posúdiť, že až ako totálne je neznesiteľná naša dcéra. Ale asi veľmi, lebo občas mi zavolá žena a tak vlastne všetko viem a na takú regeneráciu sa ja môžem. Viete čo. Tak aj moja žena včera regenerovala.

Bola u kamarátky, ktorá má približne rovnako neznesiteľnú dcéru ale o trochu mladšiu. A ešte má syna, ktorý je relatívne znesiteľný, lebo je jednak starší a jednak je stále zavretý v izbe, čiže nie je na očiach a tak sa to dá s ním prežiť, keďže človek ani nevie, že je. A navyše hrá florbal a vtedy vôbec nie je doma a to je úplne znesiteľné.

Aj dnes hrá florbal a má zápas. No a včera sa žena s priateľkou rozhodli, že ho pôjdu povzbudzovať na ten zápas, keď je už on taký športovec a navyše vzhľadom na to, že nepíli uši tak aj celkom obľúbený. A tie naše dievčatá akože dcéry začali pripravovať transparenty a také somariny, čo predpokladám, že je výsledok nekontrolovateľného pozerania televízora a podobných vecí. Akože na zápase sa povzbudzuje a chuligáni tam majú aj transparenty a tak.

Podľa mňa, keby nešlo o moju dcéru tak by som mal zavolať na 158-ičku aby dali do pohotovosti pohotovostné oddiely. Ale nezavolal som a to z viacerých dôvodov. Jednak taký policajt, čo berie telefóny má možno tiež dcéru v takom veku a tak má isto vlastných starostí nad hlavu. Jednak sa tí policajti predsa len musia zotaviť z posledného futbalového zápasu a jednak mi bolo od začiatku jasné, že moja dcéra to potentočkuje.

A potentočkovala. Zavolala mi žena: „Ona je normálne neznesiteľná“ a vysvetlila mi, že dcéra úplne odkašlala učenie nemčiny a nevie vôbec nič. Nebudem používať úplne konkrétne jej slová ale záverečné môžem: „Nikam sa nejde“.

A nikam sa teda nešlo. Moja neznesiteľná dcéra ostala doma a moja žena ostala s neznesiteľnou dcérou. V podstate sú potrestané obe. Jediný kto môže mať radosť je policajný dôstojník, ktorý mal zabezpečiť ochranu florbalistov pred davom fanúšikov. Tak nech oddychuje aspoň on. A nech si to užíva, lebo keď má aj on doma dcéru v takom tom veku tak mu nezávidím. Lebo v tom veku by sme si niečo také nikdy nedovolili. Aspoň tak mi to hovorila moja mama.


otec v nohaviciach | stály odkaz

Komentáre

  1. Písmenko, kedy sa dostaneme do takého veku, kedy si budeme môcť dovoliť všetko?
    :-)
    publikované: 18.10.2008 18:22:44 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to už máme za sebou :))
    ... prvých pár mesiacov ale keď raz začneš do toho rodičom kecať ...:))
    publikované: 18.10.2008 18:34:00 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :-)
    publikované: 18.10.2008 18:55:54 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Hm, keď som nemohla, tak som aj tak kecala, a teraz, keď už môžem, pomaly nemám o čom.
    ..
    publikované: 18.10.2008 19:01:36 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. no neviem ... lebo čo čítam ...
    ... tak máš :))
    publikované: 18.10.2008 19:05:39 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  6. To je písmenkovanie, nie kecanie... Niekedy to ide prstom ľahšie, ako ústam.
    ...
    publikované: 18.10.2008 19:09:32 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, autorizovaný)
  7. hmmm ... :)
    publikované: 18.10.2008 19:28:02 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  8. :)))
    ja som vraj bola duchom od narodenia až po dnes ;) tak neviem, čo je lepšie a čo horšie, pre obe strany...ani puberta mnou vraj netrieskala...omyl

    vtipne napísané :)
    publikované: 18.10.2008 19:33:35 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. mama mala pravdu..
    a Ty si sa strafil do čierneho...:))
    publikované: 18.10.2008 20:52:12 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Popísmenko...
    veď ty píšeš o mojej dcére... asi sú všetky dcéry rovnaké... ((-:
    publikované: 18.10.2008 22:53:18 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014