po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja žena je múza ( muža )

... báseň o svalovke sánky a silnom glgacom reflexe ...
 

„Počúvaj bolí ma sánka“ povedala mi minule žena. Ale nemyslela na sane. Akože ju bolí zadok keď sedí na saniach. Lebo ja keď na to myslím, tak my sane ani nemáme. Občas chodievame kĺzať sa na klzákoch. Ale toto bol myslím taký slabý žart. Akože sánka a sánky. Nič také ako múza muža.

„Prečo?“ opýtal som sa svojej ženy na tie bolesti. Mimochodom moju ženu často bolievajú rôzne veci. Teda rôzne časti tela. Napríklad ju bolí bok, alebo vnútornosť, alebo srdce, alebo hocičo. Ale sánka ju ešte nebolela. „No lebo žujem“ povedala žena a žula ďalej. Moja žena je ako žula. Pričom žula ako skala. Ale to je tiež slabý žart. Akože žula a žula. Nič také ako múza muža.

„Normálne mám asi svalovku sánky“ povedala a žula ďalej. Moja žena má mimoriadne vyvinutý žuvací reflex. Extrémne. Ona je na žuvaní normálne závislá. Niekedy žuje tak nahlas, že to je dokonca počuť. Akože veľmi počuť. Vtedy jej aj poviem: „žuješ, počujem ako žuješ“ a na to my ona odpovie: „ja za to nemôžem, ja mám strašne vyvinutý žuvací reflex a ty máš strašne vyvinutý glgací reflex“. Ja viem, reflex a reflex. V tom nie je vôbec žiaden fór. Nula bodov. Nič také ako múza muža.

Ale inak to s tým glgacím reflexom má moja žena svätú pravdu. Ja napríklad žuvačky vôbec nežujem. To neznamená, že si žuvačky nekupujem. Ja ich len nežujem. Ja ich jem. Kúpim si balíček. Otvorím ho a dám si žuvačku do pusy. Ona ale už v tej chvíli nie je žuvačkou. Je žuvačkou len kým nie je u mňa v puse. U mňa v puse je cukríkom. Žena sa na mňa vždy vtedy pozrie a po minúte povie: „Už?“ a ja po pravde odpoviem: „Už dávno“. Ja do pol minúty zjem každú žuvačku. Ja od začiatku viem, že ju zjem. Viem a zjem. Ja viem. Žiadna sláva taký žart. Nič také ako múza muža.

„Ty žuješ strašne“ povedal som žene keď mala tú svalovku sánky: „To ja o tebe normálne napíšem“. „Ty si úplný pako“ povedala mi žena, „Ty už tam píšeš úplne všetko“ a dodala: „a nezabudni tam napísať, že aký ty máš glgací reflex“. „Aha“ a dodala: „a všímaš si ty vôbec aká som ja tvoja múza?“. No je to tak. Moja žena je moja múza. Je to múza svojho muža. Múza muža. Neviem aký je to fór, ale myslím, že je to celkom dobrý rým.  

Tak ja sa teraz tiež hlásim do kategórie básnikov. A rovno to aj dávam do kategórie poézia.


moja žena ... | stály odkaz

Komentáre

  1. no.. a to žuje úúúplne všetko?..
    či len tie dobré veci?..:)))

    pozdravujem pani popísmenkovú..:)))
    publikované: 05.02.2009 15:15:23 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    ano, Tvoja draha potvrdzuje svatu pravdu - co by boli muzi bez zien.....?
    Neboli by nic, nevytvorili by vobec nic, potrebuju muzy, muzi...
    Asi to nebude len vo Vasej rodine, i ja mam silny zuvaci reflex, obcas dost pocutelny, najma pri zuvani zuvacky :)
    A muzska cast mi to vzdy poriadne ofrfle...nastastie, nie som pre nich muzou, ktoru by potrebovali opisat a zverejnit:)))
    Uz ako dieta ma dospeli varovali - neprehltaj zuvacku, aj ked ma vybornu chut, lebo Ti polepi creva!!!
    Po pismenku, nejedz zuvacky, varujem Ta ako (vraj) dospela dospeleho, polepis si creva...
    Ak k tomu predsa len dojde, spomen si , varovala som Ta...
    publikované: 05.02.2009 15:27:57 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. mne je veľmi ľúto ...
    ... ale nedá sa s tým nič robiť ... ja som zjedol už toľko žuvačiek ... že prehlasujem ... že to s polepením čriev je nepravda .... pravda je ... že sa nestane nič ... pokojne prehĺtajte ... akurát musím priznať .. a teraz ma ospravedlňte ... že to nemá rovnaký svieži účinok ako žuvanie ... teda žuvacia žuvačka naozaj znamená svieži dych ... ale prehltnutá žuvačka neznamená svieži ... však viete :))
    publikované: 05.02.2009 15:34:12 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :-)
    :))))))))))))))
    publikované: 05.02.2009 15:36:07 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014