po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Očakáva sa návrh mozgu ( ktorého výstupom bude intelektuálne umelecké, vizuálne či hudobné stvárnenie ministerského mozgu )

... minister by nemal raňajkovať ...


Mne ráno niektoré hemisféry nefungujú. Normálne by som mohol povedať, že mám mozog v hlbokom spánku ale telo musí ísť už do práce. Také telo potom normálne ide a tvári sa, že pracuje, lebo však plat už beží. Ale mozog spí. Až tak okolo jedenástej sa začne ozývať hlad a to sú asi tak prvé prejavy mozgovej činnosti. Taký prebudený mozog mi povie, že keď som hladný tak mám ísť na obed do bufetu. A ja idem, lebo jednak som hladný a jednak sa teším, že už je mozog hore. Potom niekedy, keď je dobrý obed a dám si aj dupľu tak zase telo zaspí ale mozog sa tvári že je hore. Jednoducho človek to má ráno asi tak do obeda ťažké.

Ja si myslím, že taký minister školstva na tom nebude o nič lepšie. Taký minister ráno vstane a tiež musí ísť do práce lebo však plat beží. A v tej práci už keď je, tak musí niečo robiť. Ja tiež niečo musím robiť ale asi to nebude také zodpovedné ako u ministra. Na druhej strane po mne neostávajú také jasné stopy. Akože mozog v hlbokom spánku a telo podpisuje dokumenty. Takému ministrovi školstva ja napríklad teraz vôbec nezávidím.

On keď teraz dostane hlad a mozog sa mu prebudí tak to prebudenie bude ťažké. Ja som si totiž prečítal, že mojej žene učiteľke teraz umelecky vysvetlia, že prečo je chudoba Ježiškova. To sa tak hovorí, keď je niekto chudobný. Minister totiž zaplatí nejaký projekt, či ako sa to volá a tam potom umelecky povedia mojej žene, že nedostane ani o euro viac. Normálne sa to tak ale nepovie. Normálne minister povie, že očakáva "návrh mozgu, ktorého výstupom bude intelektuálne umelecké, vizuálne či hudobné" stvárnenie koncepcie učiteľských platov“.

Moja žena napríklad netrpí rovnakou poruchou spánku ako ja a jej minister. Ona je ráno celkom pri vedomí. Vyzerá to tak, že jej mozog vstáva spolu s telom. Niekedy mi aj povie aby som radšej nič nehovoril, keď mi ten mozog ešte spí. Ale ministrovi to povedať nemôže, lebo on u nás ráno neraňajkuje. Keby on u nás raňajkoval, tak by sa mu mozog zobudil skôr ako na obed. Taký minister keby u nás raňajkoval nedostane na raňajky nič a tak bude hladný už od rána, a potom sa mu zobudí mozog a potom už nebude vymýšľať bludy.

Ja tomu vôbec nerozumiem, že prečo im to nemôže povedať rovno minister, že: Milí učitelia, vy ste taká chudoba Ježišova a taká chudoba Ježišova aj budete a bodka“. Taký minister keby to povedal, tak by aspoň ušetril. Ale on vymyslel, že to majú povedať umelci. Ja tomu fakt nerozumiem. Ja si normálne myslím, že tomu nerozumie ani minister.  

Tak ja mám teraz len také dva návrhy. Jeden je aby ministrova manželka nerobila ministrovi také bohaté raňajky lebo potom má taký minister z toho problém. No a druhý návrh je taký, že by mohlo nejaké iné ministerstvo ( povedzme zdravotníctva ) tiež osloviť nejakých umelcov aby vypracovali koncepciu mozgu ministra školstva. Bolo by to také intelektuálne umelecké, vizuálne či hudobné stvárnenie ministerského mozgu. Také naozaj pekné. A ani by to nebolo veľké. Také drobunké. Také v životnej veľkosti.

Ale už som hladný. Mozog sa prebúdza a idem do bufetu.


rodinný album | stály odkaz

Komentáre

  1. môžem ísť s Tebou?
    Aj ja som hladná,
    ale hlavne by som bola rada svedkom,
    ako telo zaspí a mozog sa bude tváriť, že
    je hore :-)
    publikované: 03.02.2010 11:54:42 | autor: gabi (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a ktoré hemisféry?
    :D
    publikované: 03.02.2010 12:00:30 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. no raz ľavá ...
    ... raz pravá a zväčša ani jedna ...
    publikované: 03.02.2010 12:06:12 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. mozog ministra
    ...niekedy to vyzerá, akoby mal len jednu hemisféru
    publikované: 03.02.2010 20:23:42 | autor: orava (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ano,to je hrozne,
    ked jeden system spi a druhy bdie.najlepsie je,ked oba spia,alebo su oba naraz hore,to je mensi problem.najlepsie je,ked spia oba,lebo je zname,ze kto spi,nic nepokazi,ale to je sporne...taky rusnovodic...
    publikované: 03.02.2010 20:34:15 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. pp
    ===Ale on vymyslel, že to majú povedať umelci.==lebo je presvedčený, že v tých našich školách, pri takej inteligencii dnešných žiakov, musia učiť "virtuózy", aby dosiahli primerané výsledky žiakov. No a z toho vydedukoval, že umelec, len umelcovi rozumie. Veď taký maliari aj posledný groš za farby dali, len aby uspokojili svoju umeleckú dušu. Len neviem, ako budú umelci doškolovať takých triezvych matikárov, alebo fyzikov,nedajbože chemikov. Dal si dobrý návrh- nech kolega raši, dá "zveladiť" inteligentný mozog pána Mikolaja
    publikované: 03.02.2010 20:37:32 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014