po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kolega má takú chorobu ( akú lieči len Dr. House )

... o svojej chorobe napíšem neskôr ...
 

Ja som teda ten seriál s doktorom Hausom nevidel. Pár krát som sa aj pokúšal ale ničomu som nerozumel. Ja viem čo je zápal pľúc a bodka. A doktor Haus sa zápalom pľúc nezaoberá. Tým sa zaoberá len Dr. Jandera a to pozerám občas na Joj-plus a tam sa to volá Sanitka. Pravda, vtedy keď Dr. Jandera rieši zápal pľúc tak mu v nemocnici povedia aby sa zaoberal niečím iným lebo so zápalom pľúc sa nemá jazdiť s húkačkou. Tak tomu ja rozumiem ale tým chorobám, čo lieči Dr. Haus, tak tým ja nerozumiem. To sú americké choroby. Ale nie sú. Môj kolega má takú chorobu.

Môj kolega teda najprv vôbec nevedel, že má takú seriálovú chorobu. On si myslel, že len tak normálne nenormálne kašle. Aj to tak vyzeralo, keď prišiel do práce. Normálne nenormálne kašlal a ja keď som sa ho pýtal, že čo mu preboha je, tak povedal, že nič. Že len tak kašle. A potom zakašlal. Ale mne to vtedy ani neprišlo také nenormálne. Ja som vedel, že kolega celý týždeň pracoval na dome a obíjal omietku zo starých tehál. „No, prach jak sviňa“ povedal a hoci si neviem celkom presne vysvetliť aký je prach ako sviňa tušil som že veľmi.

Potom ešte kolega dva dni vykašliaval prach ako sviňa, čo sa ho podľa mňa nadýchal v tom dome ale potom už neprišiel. Na tretí deň len zavolal, že je v nemocnici a že podľa všetkého má takú chorobu, čo vám ani nepoviem, lebo je taká nákazlivá, že by ste sa báli čítať ďalej, či vás to nenakazí. On mi samozrejme povedal ako sa tá choroba volá a ja som to povedal všetkým kolegom a prepadli sme takej panike ako sviňa. Ja samozrejme neviem, akej panike prepadáva taká sviňa ale asi veľmi veľkej, lebo každý kolega volal svojmu lekárovi, že čo má robiť.

Potom kolega zavolal, že to asi nemá a trochu sa panika upokojila a aj on už bol trochu pokojnejší a lekári mu povedali, že má teda asi zápal pľúc ale oni nevedia aký. Že veľmi veľký to vedeli ale nevedeli, že je veľký ako sviňa. Potom ho poslali do nemocnice, kde sa ho opýtali, že čo mu je a on povedal, že kašle ako sviňa ale že čo mu je nevie. Tak ho teda poslali domov a tak sa to voľajako naťahovalo mesiac.

Kolega kašlal ako sviňa a raz za čas mi volal všelijaké diagnózy, ktoré u nás v práci striedavo vyvolávali paniku a striedavo závaly smiechu, lebo my sme už všetci tušili, že on má v pľúcach omietku z tých tehál. No nebudem vás naťahovať. Teraz po mesiaci už lekári vedia, že čo kolegovi je. Dosť ho to zistenie bolelo, lebo to zistili až potom, keď sa v ňom povŕtali.

Teraz už aj ja viem, že akú má chorobu ale nemôžem vám to povedať, hoci sa nákazlivosti netreba báť. Jednak vám to nemôžem povedať, pretože by to bolo prezradenie lekárskeho tajomstva a jednak si ani za nič na svete neviem na meno tej choroby spomenúť. Minule keď volal a ja som sa ho zase opýtal, že teda ako sa volá tá choroba tak mi to zopakoval a ja som to zopakoval kolegom, ktorí čakali, či podľahnúť panike alebo smiechu a v tej chvíli kolega vykríkol: „Jasné, však to je to čo ten Haus mal v nedávnej časti“. Kolega to v telefóne počul a hneď reagoval: „jasné aj tu mi doktor povedal, že to je taká choroba od doktora Hausa“.

Takže tak. Neskôr som sa dozvedel, že Dr. Haus o tej chorobe hovorí vždy keď si nevie poradiť. On si teda pokiaľ viem poradí vždy ale to už zase neviem, že či je to aj na konci časti vždy tá istá choroba. Ja som ten seriál nikdy nedopozeral do konca. Ja tomu nerozumiem. Ja rozumiem len doktorovi Janderovi a doktorovi Frejšrovi Krejnovi. Ale to radšej napíšem neskôr.

rodinný album | stály odkaz

Komentáre

  1. poviem Ti...
    nemam rada, ked sa povie A a nepovie sa aj B...precitam clanok a viem este menej, nez na zaciatku, to co za poriadok?
    Dorazne ziadam zrozumitelne vysvetlenie, o aku chorobu vlastne slo...
    publikované: 02.03.2010 18:08:27 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. o veľmi ...
    ... ťažkú chorobu :)) aj s veľmi ťažkým menom :))
    publikované: 02.03.2010 18:19:31 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hanka
    kapavka :) s tým sa moc nechváli :)
    ale vážne je až také dôležité vedieť o akú chorobu šlo?
    house v kuse spomína nejakú rumbálku, ale či je to kvapavka to vám nepoviem :)
    publikované: 02.03.2010 18:22:44 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. hmm
    ke´d sa obíjajú staré omietky, kde sa môže ešte i azbest nachádzať, potom sa veru ťažko pľúca čistia.
    Samozrejme, respirátora by mu len hanbu spôsobili a protiprašnej maske ani nehovorím
    publikované: 02.03.2010 18:31:19 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. iviacik, Iviacik:)
    dakujem za vysvetlenie, musis ma brat trosku s nadhladom:)
    "smirovala" som aj u susedov, ci sa nedozviem viac...koniec koncov, co ak som hypochonder a mam to tiez? Hm????
    publikované: 02.03.2010 18:44:31 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. šmírovať netreba :)))
    ... a pohlavné to nie je ... teda asi ... a pravda je to aj s tým respirátorom ... bolo vynadané ale len trochu ... lebo chorého treba poľutovať :)
    publikované: 02.03.2010 18:51:45 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. pp,
    Kto bude ľutovať manželku, keď bude mať silikózu pľúc, zadusí ho a vdovský dôchodok bude veľmi nízky? Tá choroba na srandu veru nie je.
    publikované: 02.03.2010 18:57:41 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. uuuch, odlahlo mi:)
    urcite som nic nerozoberala, azbestu sa vyhybam a hlavne, ze to nie je pohlavne:)
    publikované: 02.03.2010 19:09:39 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. tiež ma do konca držalo v napätí , že aká je to choroba
    ale to, že sa už z nej dostáva mi bude stačiť, teda dúfam, že sa dostáva z nej, a s tými stenami, no veru treba pozor dávať a radšej to nerobiť :-)) kolegovi veľa zdravia prajem a Tebe po písmenku skvelé námety..:-))
    publikované: 02.03.2010 19:26:16 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  10. myslím, že ...
    .. to nie je nič so silikónom ... to mi príde na inú chorobu
    publikované: 02.03.2010 19:35:45 | autor: POPISMENKU (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. hmm
    písmenko, ty to akosi zvŕtaš, žiadne sili´-kozy, ale sili - kóza. tvrdnutie pľúc
    publikované: 02.03.2010 20:07:14 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014