po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mojej žene to tridsať minút nestačí ( normálne sa mi sťažovala )

... ale ja som už obyčajný a zrobený starý chlap a na viac jednoducho nemám ...
 

„Počúvaj, však to trvalo tridsať minút, to s čím nie si spokojná?“ povedal som včera žene. „Tridsať minút?“ opýtala sa ma. „To určite nebolo tridsať minút“ dodala. Ale ja som vedel že bolo. Normálne som si to stopol. Bolo to presne 24 minút a nejaké drobné. Podľa mňa sa to zaokrúhľuje na tridsať minút. Aj tak som už nevládal.

Ja tomu vôbec nerozumiem. Čo od nás naše ženy vlastne čakajú? Akože 24 minút plus nejaké drobné a zaokrúhlené na tridsať im je málo? Deň má 24 hodín. Z toho pár hodín jeden človek musí aj spať. A potom drie v práci. Ja teraz 11 hodín. Navyše cestujem do práce hodinu a aj späť musím. A potom z toho zvyšku venujem svojej žene neprerušovaných 24 minút a nejaké drobné zaokrúhlené na tridsať a jej to príde ako málo.

Sedel som na posteli v trenírkach a tričku a potreboval som sprchu. Všetko ma bolelo. A vraj málo. Ja viem, čo si teraz všetky ženy myslia: Milý pane, to nejde len o počítanie času, to sú v tom aj iné veci. Ja viem, že si presne toto teraz myslíte. Že ide o iné veci ako o stopky. Ale ja mám čisté svedomie. Bolo to normálne rozdelené ako to má medzi mužom a ženou byť. Povedal by som fifty-fifty. Teda 50 na 50. Pol na pol. Ako v rodine. Ale nie, mojej žene je to málo.

„To ja nechápem, ako ti to môže byť málo“ povedal som žene. „To nebolo tridsať minút“ trvala na svojom. „Veď to mám pred sebou čierne na bielom“ povedal som a potom sme sa rozlúčili. Ten druhý telefonát trval ďalšie dve minúty. So svojou ženou som tak telefonoval spolu 26 minút a nejaké drobné, čo už každý musí zaokrúhliť na tridsiatku. Do toho času sa nepočítajú telefonáty počas dňa. To by boli ďalšie minúty. Z tej tridsiatky moja žena mohla hovoriť asi tak polovicu. Ja tú druhú.

Bolela ma pravá ruka a ucho som mal už úplne horúce. Potreboval som sprchu a spať. Ale moja žena mi po prvom telefonáte povedala: „To prečo už končíš? Ty už so mnou vôbec netelefonuješ.“. No a keď som položil tak som sa pozrel na telefón. 24 minút a nejaké drobné. Tak som žene ešte raz zavolal: „Počúvaj však to trvalo tridsať minút ...“   


moja žena ... | stály odkaz

Komentáre

  1. no ale
    ešte by si jej fakt mohol venovať viac času!!!!
    publikované: 20.02.2009 12:05:12 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. no samozrejme ... matahari :)
    ... nič iné som ani nečakal :)))
    publikované: 20.02.2009 12:20:39 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  3. a ja si tu tak cely cas pokyvkavam
    a v duchu si hovorim - aha, ale ty pokyvkavas, a on urcite zas o dacom inom nez na co ty myslis pise :))

    ale mate to fasa, u nas sa obmedzuju rozhovory cez telefon na floskule typu "kedy bdues doma?" a "kupis olej?" :))
    publikované: 20.02.2009 12:40:09 | autor: eleanoRigby (e-mail, web, autorizovaný)
  4. popísmenkový!
    a aby si vedel, tak ešte zaklincujem: Zeber telefon a okamžite napíš nejakú peknú šteklivú SMS!...nie mne, žene!
    publikované: 20.02.2009 14:11:31 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. PoPísmenku...
    ale aspoň ťa môže utešiť, že doma jej venuješ viac ako tridsať minút svojej bezprostrednej blízkosti, to je určite pre ňu vzácnejšie ako telefonát... ((-:
    publikované: 20.02.2009 21:37:46 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :-))pismenko
    tak, tak len sa šetri raz to vrátiš aj s úrokami :-))
    publikované: 20.02.2009 22:28:32 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ...len počkaj...
    ... bude ti venovať 24 minut a nejaké drobné zaokrúhlené na tridsať týždenne, aj tak len preto, že je "tvoja žena", spomenieš si...btw, 30 minút je dosť, no nie pre každú...
    publikované: 23.02.2009 18:12:41 | autor: Mnaka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Mirkův svět
    Také jsem se nachytal na titulek článku a čekal něco jiného. Já bych se bez mobilu klidně obešel. Mám v práci kolegu, který ho fakt nemá....Neuvěřitelné :-DDD
    publikované: 26.02.2009 17:46:24 | autor: MirekČ (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014