po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

To je tak dobre keď to v hlave krúti, praská a šumí ( a ešte mi aj preskakuje )

... po návšteve pivnice ....



Ja už toho veľa nezvládnem. Skoro úplne abstinujem. Kedysi to bolo iné. Hahá. To sa mulatovalo. To sa v hlave všetko ráno krútilo, to mi tam praskalo a šumelo. To bolo vtedy keď mi preskakovalo. Teraz mi už nepreskakuje.

Ja rád čítam a raz som čítal, že tie bunky v hlave už po takej návšteve pivnice neožijú. Normálne ich taký mulatšág zabije. To potom sa preto hlava krúti, lebo sa tam tie bunky v bolestiach krútia a preto praská, lebo oni umierajú a šumí to tam ticho ako po pohrebe každej jednej bunky. A to potom mozog preskakuje, lebo nemá dosť buniek. Tak ja už roky nepijem. Ja už roky nechodím do pivnice. Ale včera ma žena poslala.

„Počúvaj, však to dones, načo to tam máme“, povedala a ja som išiel. Ja som inak dobrý muž. Ja umývam riad, žehlím a pomáham. Keď ma žena pošle do pivnice oblečiem sa a idem. Išiel som.

„Počúvaj, ako to krásne šumí“, povedal som žene po takej pol hodine. Keď som sa vrátil z pivnice. „A ako sa to krásne krúti“, povedala žena a dcéra tiež vybehla zo svojej izby: „Ježkove oči, to je skvelé ako to praská“. Oslavovali sme ako keby som práve bol v pivnici. To je nakoniec tiež milé, keď rodina takto podporuje návštevu pivnice a keď sa teší zo šumenia a praskania a krútenia.

„Teraz to príde“, povedala žena. „Teraz preskočí“, dodala. Preskočilo okamžite. Približne po pätnástich minútach mi vždy preskočí. To som vedel, to som mal vyskúšané. „Ježiškove husle“ povedala dcéra, ktorá normálne hovorí modernejšie ale vo vzťahu k rodičom hľadá primeranejšie výrazy. „Preskakuje, to je super“.

To je dobre, keď sa krúti, šumí, praská a preskakuje. To človek hneď omladne. O takých dvadsať rokov.

Pred dvadsiatimi rokmi som dal do pivnice gramofón a všetky platne. A on normálne funguje. A zepelíni stále preskakujú na strane A v piatej pesničke. Normálne som omladol. Nechali sme gramofón v izbe a vždy keď máme chuť preskakujeme. Chuť máme  často.

A ešte jedna vec mi tie roky chýbala. „Daj druhú stranu“, povedala žena a ja som dal druhú stranu. To už dnes na tých nepraskajúcich, nešumiacich a nepreskakujúcich platniach, čo ani vlastne nie sú platne neurobíte. Teda možno urobíte. Ale potom vám to vypíše: ERROR. A vy musíte resetovať. Alebo ísť do pivnice. Ale ja už toho veľa nezvládnem. Ja už skoro úplne abstinujem ...   


veci čo mi chýbajú | stály odkaz

Komentáre

  1. popísmenku
    rada ťa...čítam...:-)
    publikované: 02.05.2013 17:32:26 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to som rád ...
    :)
    publikované: 02.05.2013 17:36:15 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Zepelini
    ooo Zepelini na plátne...:3 áno, to by som rada :)
    publikované: 02.05.2013 22:24:37 | autor: casomnecasom (e-mail, web, autorizovaný)
  4. tuto
    mám zeppelínov, v pracovni v skrini, aj iné pokladíky, len gramec mi chýba...
    publikované: 02.05.2013 23:54:33 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. gramec ...
    ... bude v pivnici ... v každej pivnici je :))
    publikované: 03.05.2013 10:05:36 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  6. pp,
    a ja, že to nečakane vodička vyrazila a potrubie prakalo a mne skoro nervy praskli, že čo to naťahuješ a to praskali vinyl LP. Aj ja by som si išla k tebe vypočuť Bee Gees alebo aj Vladka Mišíka, atď. aj by som šumivé doniesla. Čo ty na to?
    publikované: 04.05.2013 23:31:41 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nieto pivnice
    nehľbili sme pivnicu, keď sme chalupu stavali, teraz ľutujem, lebo tam mohli byť poklady ukryté... a na povale sú len dielka deťúreniec, a jeden strunkový hokej....
    publikované: 06.05.2013 19:29:14 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014