po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tak ja tú Afriku beriem ( na seba )

... za toto už tréner naozaj nemôže ...
 

Ja som nikdy žiadne veľké športové víťazstvo Slovákov nevidel. Nehovorím, že neboli, len ja som ich nevidel. A práve preto nejaké boli. Lebo keď som niečo videl tak to nedopadlo dobre. Neviem v čom to je ale ja proste slovenskému športu prinášam smolu. Asi by som nemal klamať.

Ja som svoju ženu vlastne oklamal. Možno to je ten problém. Ja som kedysi svojej žene povedal, že ma šport nebaví a že nikdy šport nepozerám. To bola trochu pravda ale trochu viac to asi bolo klamstvo. Lebo ja som jednak chcel aby si ma moja žena zobrala za svojho muža a jednak to začalo už v detstve.

Ja keď som bol dieťa tak som šport pozeral rád. V hokeji nás stále nabili sovieti a vo futbale každý. A potom keď som pozeral krasokorčuľovanie tak aj Sabovčík spadol. Ja som jednoducho vedel, že keď sa na to pozerám tak to bude prehra. A bola. Napríklad si spomínam, že raz sme aj vyhrali v hokeji. Viem to, lebo som sa vonku ako dieťa sánkoval a nesánkovalo sa žiadne iné dieťa. Vo všetkých oknách sa svietilo a celé sídlisko občas zakričalo: „Góóóóóóóól“. A keď som prišiel so sánkami domov tak mi otec povedal: „Čo to mám preboha za syna. Vytrepali sme rusákov a ty si jediný na svete, ktorý to nevidel!“. Nechcel som mu hovoriť, že práve preto sme tých rusákov vytrepali, že som to nevidel. Keby som ten zápas pozeral, tak by sme všetci videli ako nás tí rusáci poriadne zmastili. Ako vždy keď som to videl. Tak nejak tak.

Ja už som sa s tým zmieril. Viem, že žiadne veľké víťazstvo našich nikdy neuvidím. Napríklad minule. Ja som vôbec nechcel pozerať futbal so Slovincami. Dokonca som žene a dcére povedal: „Teraz bude futbal a všetci budú pozerať, tak my poďme kúpiť topánky“. Jednak dcéra potrebovala topánky a jednak som chcel nechať našich aby ten zápas vyhrali. Ale topánky sme kúpili a vrátili sme sa priskoro. Svokra mala zapnutý futbal: „O čo hrajú?“. Akurát sme boli v Afrike. Bolo 0:0. Tak som si sadol a pozrel som akurát ten gól čo nám dali Slovinci. A bolo. A potom nám dali ešte jeden a ja som vedel, že som nám to zase prekazil.

Na druhý deň ma potešil náš tréner: „Tú prehru beriem na seba“. Keby to neurobil tak by sa celé Slovensko so mnou prestalo rozprávať. Lebo ja som vedel, že kto je za tou prehrou. Ja som nám to zase raz prekazil. Bolo mi z toho zle a povedal som si, že to už fakt nemá cenu. Chlapci sa trápia a ja zapnem televízor a je to v.... No viete kde.

Včera som si povedal, že už na to kašlem. Akurát som na týždňovke v Bratislave a svokra mi nezapne televízor na prehru. Išiel som večer do potravín, kde stále stojí milión ľudí pri jedinej pokladni ale teraz nebol nikto. Kúpil som si čo potrebujem a došuchtal som sa na izbu. Otvoril som dvere a zapol som televízor. A došlo mi to. Však je zase futbal a my zase všetko prehráme. Akurát bolo 1:0 pre nás. No kým som bol v potravinách dali si Poliaci vlastný gól. To sa môže stať len vtedy keď sa ja na to nepozerám. Ale ja som sa začal pozerať.

Mne to už bolo všetko jedno. Loptu som ani nevidel, lebo však ju vidieť vôbec nebolo. Povedal som si: „Pozriem dve tri minútky, kým nám dajú dva tri góly a idem spať. Však o nič nejde. Aj tak to ten tréner vezme na seba a nikto nebude vedieť, že som sa pozeral“. Pozrel som do konca polčasu a my sme stále postupovali. Znervóznel som.

Nebudem to naťahovať. Ja som s tých nervov vždy keď dostali loptu Poliaci prepol. Keď som akurát nemal v ruke prepínač tak som zavrel oči a tak som hmatkal kde ten diaľkový asi je. Videl som skoro celý druhý polčas zápasu Francúzsko:Rakúsko na ORF. Tam mi bolo jedno, že ako to dopadne a to som nikdy nezisťoval, či ja škodím viac Francúzsku alebo Rakúsku. Občas som prepol na našich ale rýchlo som prepol späť, lebo mám taký pocit, že v druhom polčase mali loptu vždy Poliaci. No boli to nenormálne nervy. Ja som z toho druhého polčasu videl asi len 25 sekúnd ako som 25 krát prepol a Poliaci útočili. A rýchlo na Rakúsko. Potom som prepol v strašných nervoch či už je koniec a aby náhodou akurát nekopal nejaký Poliak do lopty. Už bolo dobre. Poliaci už nekopali a my sme už postúpili.

Nejaký nadšený komentátor akurát bozkával zablatené rukavice nášho brankára a hovoril, že on za to môže. A tréner. Ale nie je to celkom tak. Ja viem najlepšie, kto nás poslal do Afriky. Ja tú výhru beriem na seba. Ja som ten zápas skoro nevidel a tak postupujeme.

Ako to bude v Afrike ešte neviem, ale môžem sa obetovať pre výhru. Stačí aby elektrárne vždy cez zápasy vypínali prúd. Teda keď budú hrať naši. Lebo ja som síce žene povedal, že futbal v telke nepozerám ale celkom pravda to nebola.


rodinný album | stály odkaz

Komentáre

  1. a si predstav
    ze z tych tvojich 25x prepnuti, co malo Polsko vzdy loptu, tak tolko mali aj sanci dat nam gol :) ...

    ja som poslednych 10 minut tiez nedokazal pozerat a radsej som sa prechadzal po kuchyni, aby som nevidel, keby nam dalo Polsko nahodou nejaky gol... ale kurna sme tam! :)
    publikované: 15.10.2009 11:19:22 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. otázne je ...
    ... či vôbec niekto videl posledných desať minút :))))
    publikované: 15.10.2009 11:22:06 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  3. a predstav si
    Ja som na tom rovnako ako ty. S malým rozdielom, keď som úplnou náhodou pozeral zápas v Severnom Írsku a ten sme na moje počudovanie vyhrali. Preto som si dovolil pozerať aj Slovincov a všetko sa vrátilo do starých koľají. S Poliakmi som to vzdal rovnako ako ty, ale pozeral som celý. Zdá sa že úspešne bojujem s nepriazňou osudu a dovolím si pozerať aj MS. Ale doteraz to u mňa fungovalo presne ako u Teba, futbal, hokej, tenis, volejbal, hádzaná, ... všetko jedno, všetko sme prehrali keď som pozeral. Ale tak zábavne ako ty by som to nenapísal, ďakujem za pobavenie. Ozaj, nezaložíme nejaký klub diváckych nosičov smoly? Na facebooku?
    publikované: 15.10.2009 11:30:52 | autor: rasssto (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ja tiez nikdy futbal skoro nepozeram
    Nemam na to nervy. Len chvilami prepnem na to, aby som videl stav. Ked prehravame, celkom ma to upokoji, aspon viem, ze to nemusim pozerat. Ak vyhravame alebo je remiza, nervy mi nedovolia pozerat viac ako par sekund. Paradoxne ale prave vtedy padaju goly.
    Poroti polsku som to mal jednoduche. Vecer som sa sprosto prezral a zaspal som. Zobudil som sa o polnoci a to uz bolo nastastie po zapase. Len nie a nie zistit, kolko to skoncilo, ale vyzeralo to nadejne, lebo na CT24 davali vysledok Cesko-Slovinsko a potom sa objavili titulky, ze postup si zabezpecili Svajciari a Slovensko. Tak som si musel zapinat internet. A tam sa uz oslavovalo
    publikované: 15.10.2009 11:42:17 | autor: luborko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. medzi nami, ja som tiež pozerala s tým slovinskom
    futbal po dlhánskej dobe prvýkrát, a z toho včera som videla len asi prvých 20 minut
    no čo to je za futbal, keď vidíš len hráčov pobiehať a nevieš, kde je lopta? ale tak, no gratulujem k víťazstvu :)
    publikované: 15.10.2009 11:56:42 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :)) tak pozerám že sme fakt hotový klub ...
    ... ale na fejsbuk by som s tým nešiel ... aby nepadla sieť :))
    publikované: 15.10.2009 11:56:53 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Tomuto sa hovorí
    "športové woo-doo" (alebo wúdú?) ((-:
    publikované: 15.10.2009 12:51:35 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  8. true story :)
    o futbale som žene povedal tiež len nedávno :))
    publikované: 15.10.2009 13:17:42 | autor: em (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. jaj ... skoro by som povedal ...
    ... že si jej to prezradil priskoro :))))
    publikované: 15.10.2009 14:12:08 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  10. škoda,bol to zážitok
    ľutujem každého kto pre slabé nervy nepozeral, prípadne nedopozeral heroické vypätie víťazstvachtivých slovenských mladíkov na zasneženom a rozbahnenom ihrisku v Chorzove. Ta-teda do Poľska, totiž bolo dôležité nielen prísť ale aj zvíťaziť. A zvíťazili!
    publikované: 15.10.2009 15:39:19 | autor: juraj (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. slovenské športové voodoo alebo slovenský športový antimaskot :-)))
    len či to bude ešte fungovať, keď si nám to prezradil, si si to mohol nechať po afrických MS, pokojne si mohol ten prvý titul majstra sveta zobrať na seba, nikto by ti to nemal za zlé :-))))
    publikované: 15.10.2009 17:06:27 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  12. :)
    trosku mi vadi, ze ten gol sme nedali my, ale museli tak urobit Poliaci ...svojho casu som mala podobne pocity, ze prinasam nasim prehry, ked pozeram zapasy, no od finale MS v hokeji 2002 a vitazneho golu mojho oblubeneho Peta Bondru sa prekliatie prelomilo:)
    publikované: 15.10.2009 18:45:24 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  13. :-))))))))))))))
    si fakt dobry
    citam ta "od predu do zadu" - lebo len teraz som ta objavila, ale si fakt dobry


    inak... u mna to funguje presne tak ako u teba, a preto radsej nikdy nepozeram zapasy
    publikované: 19.10.2009 01:42:31 | autor: LaLuz (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014