po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Odmietam sa obnažovať ( pred plným štadiónom )

... konečne si ma našiel šport môjho života ...
   

Priznám sa bez mučenia. Som športové drevo. Nie úplne z takého tvrdého dreva, dokonca by som povedal, že som z dreva ohýbacieho ale predsa len. Ja som jednoducho nenašiel šport svojho života. A platí to aj naopak. Ešte ani jeden šport nenašiel svojho športovca života. Akože mňa. Pritom ja mám šport viac menej rád. Páči sa mi keď človek siahne na dno svojich síl a nemyslí sa tým, že vyšiel na štvrté poschodie paneláku, lebo akurát nejaký sused zle privrel dvere na výťahu.

Ja som mal aktuálne k športu len dve výhrady. Neviem koľko presne výhrad má taký šport ku mne ale ja ich mám naozaj len dve. Po prvé vek a po druhé výzor. Ja som totiž športovec v najlepšom veku a aj vzhľadom na to odmietam sa pred verejnosťou obnažovať a podobne. Ja sa pokojne obnažím pred svojou ženou v súkromí ale aby som sa promenádoval polonahý pred plným štadiónom to už odo mňa nikto nemôže žiadať. V trenírkach a širokom tričku síce nevyzerám úplne na zahodenie ale aj tak.

Teraz som ale konečne našiel východisko. Konečne som našiel šport a myslím, že aj šport si našiel mňa. Navyše som v ňom veľmi dobrý. Aj čo sa týka oblečenia a aj čo sa týka športového náčinia. Mimochodom také športové náčinie je celkom drahá záležitosť. Taký hokejista potrebuje hokejku a prilbu a puk a ešte milión chráničov plus suspenzor. Taký bobista potrebuje tiež prilbu a hoci mu stačí len tenký trikot na holé telo bez suspenzora potrebuje aj také boby. Biatlonista potrebuje lyže a pušku a ešte teplú čiapku na hlavu a čo sa týka suspenzora tak to si nie som istý. A tak podobne. Ale k tomu športu čo som si našiel ja mám všetko doma.

A mám aj natrénované. Ja totiž v zime veľmi rád zametám sneh. Mám to ešte z obdobia, keď žil svokor. Dalo by sa povedať, že môj svokor bol mojim prvým trénerom. Jeho trénerský odkaz znie: „dávaj pozor, ten sneh úplne potalabáš“. Vtedy som radšej chytil metlu a zametal som pred sebou po celom chodníku. Ak totiž po takom čerstvom snehu na chodníku prejdete odtlačíte sa a to sa volá potalabanie. Odvtedy už náš chodník nikdy nebol potalabaný a ja som bol v zametaní dobre vytrénovaný.

Navyše máme doma presne takú metlu, akú športovec v mojom veku potrebuje a mám aj primerané oblečenie. Teplé nohavice, hrubý sveter a čiapku ušianku. Ja som sa pre curling narodil. A myslím si, že aj curling sa vymyslel pre mňa. Túto zimu som trénoval tak primerane, ale myslím, že na olympiádu by to stačilo. Aspoň do semifinále by sme mohli postúpiť. Takže ak je niekde curlingové mužstvo a hľadá jedného zametača som k dispozícii. Náramne sa podobám na najväčšie hviezdy tohto športu. A myslím, že aj môj tréner by bol spokojný.

rodinný album | stály odkaz

Komentáre

  1. :)))
    publikované: 02.03.2010 08:42:04 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :-)
    "Po prvé vek a po druhé výzor. Ja som totiž športovec v najlepšom veku a aj vzhľadom na to odmietam sa pred verejnosťou obnažovať a podobne"
    presne moja rec...
    ale curling, to uz nie...pri nom totiz nestaci odmetat v stoji, treba byt v podrepe a vzhladom na moj jeden prilis vyvinuty sval sa mi tazsie v drepe pohybuje...
    publikované: 02.03.2010 08:49:10 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. aha ...
    ... tak na to som tiež nemyslel ... ale zase nemusíme hneď hádzať kamene ... mne sa aj tak viac páči to pobehovanie s metličkou a keď dáme dlhšiu rúčku tak nikto nehovorí že sa treba ohýbať :))
    publikované: 02.03.2010 09:15:13 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. curling?
    je rovnako sprosté pozerť sa na to ako to hrať? alebo hrať je este sprostejsie?.. naozaj neviem (škrab škrab na hlave neprítomný výraz)
    publikované: 02.03.2010 09:15:35 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  5. :)) aj keď podľa mňa ...
    ... je možno ešte sprostejšie korčuľovať po ľade v trenírkach a s palicou v ruke naháňať malé čierne čudo a to už nehovorím o tom ako tí diváci pri tom prechladnú :)))
    publikované: 02.03.2010 09:17:48 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. hm...
    podla mna je najsprostejsie byt v zime bez ponoziek a v priesvitnom trikote
    a pocas celeho roku je najsprostejsie busit (v ringu) niekomu do hlavy a byt za to noseny na rukach...
    niekedy mam pocit, ze vacsina ludi dostala do hlavy zopar uderov, to jedine by(mozno) ospravedlnovalo ich nezmyselne konanie...
    publikované: 02.03.2010 09:26:21 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Výhodná ponuka
    Ponúkam treningové priestory na zametanie snehu z chodníkov pred našim domom úplne zdarma...:))
    publikované: 02.03.2010 09:36:39 | autor: hádaj kto (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. hadajkto
    aj ja sa pripajam-aj ponuku pripajam-tiez sa mi nechce zametat pred vlastnym prahom.. :-
    publikované: 02.03.2010 10:16:48 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. akože mám začať ...
    ... hneď dvojfázovým tréningom ???
    publikované: 02.03.2010 10:32:47 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. gratulujem k nájdeniu sa ..:-)
    to sa nestáva tak často aby si našiel športovec šport a šport športovca..tak aby si sadli.. :-)
    publikované: 02.03.2010 10:49:26 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014