po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Konečne som hviezda ( aj keď iba z druhej ruky )

... stopercentná hviezda za 50 percent ...

Konečne. To som musel mať skoro štyridsat aby sa mi splnil sen. Konečne som hviezda. Hard rocková hviezda. Som superstár. Naozajstná. Mám rifľovú bundu. Som texaskový king. Kráľ. Konečne. Z druhej ruky. A ďakujem za to svojej dcére.

Moja dcéra rastie ako z vody. Kaž ráno máme traumu. Čo na seba ? Čo s čím ladí a ak to ladí, prečo je to krátke. To že byť ale toto nie. Dnes ráno sme takmer nestihli do školy. Dcéra sedela v izbe. Bola oblečená. Polooblečená. Vrch v pohode, spodok punčošky. Na studenom radiátore vlhli rifle. Kaž dve minúty k nim chodila, či už. Či už suché. Neboli. Všetky ostatné nohavice alebo krátke alebo sa nehodia. Nervy. Ja nie. Ja som bol v pohode. Sedel som v kuchyni a čakal som na ňu. Na sebe som mal rifľovú bundu. Bol som oblečený a štastný. Ja už nerastiem a rifľová bunda sa hodí ku všetkému. Bol som king. Texaskový kráľ. Ďakujem za to svojej dcére a jej traume.

Včera sme vliezli do sekáča. Potrebujeme menčestráky pre dcéru. Také aspoň na vonku. Alebo aj do školy. Za menej ako veľa. My máme sekáče radi. Až na ten malý problém, že nie vždy majú to čo hľadáme. Niečo majú ale my hľadáme niečo iné. Tak to bolo aj teraz. Menčestráky neboli.

Dcéra so ženou sa prehrabávali v detskom oddelení. Teda oddelení. Na detských vešiakoch. Menčestráky nikde. Do kabínky letela so všelijakými blúzkami a tričkami. V sekáčoch je to tak. Niečo majú vždy. Prehrabával som sa v pánskych vešiakoch. Krásne tričko s číslom. Na čísla som ja vysadený. Ale mali len malé číslo. To číslo na tričku bolo 5 ale to číslo na nášivke M. potrebujem XXL. A ďalšie pekné tričko. Na tričku tragače. Staré autá. Také by som bral. Ale M a ani rozťahané nebolo. Rozťahané potrebujem aspoň L. nerozťahané XXL. Nič. Nič v mojich číslach. Prehrabal som sa na koniec regálu. Až k ošúchaným rifľovým bundám. Tam bola. Tam na mňa čakala. Ale neveril som. Ja už rifľovým bundám neverím.

Na plagátoch hardrockových skupín boli všetci v rifľových bundách. Niektoré s nášivkami a niektoré len tak. Ešte aj maďarské hardrockové kapely mali bundy. Aj naše. Viem, mal som plagáty. A chcel som takú bundu. Také bundy neboli a keď boli. No práve. Niekedy aj boli ale ja som v nich nikdy nevyzeral ako maďarská hardrocková skupina. Nevyzeral som dobre. Vyzeral som ako neviem kto, ale hardrocková kapela to nebola. Mne proste klasické rifľové bundy nesedia. Trauma. Totálny post traumatický šok. Zvykol som si. Žil som s tým, že už nikdy nebudem hardrockovou hviezdou. Ostanem len tak. Bez rifľovej bundy. Na mňa takú nevymysleli. Žil som v presvedčení, že tento kus oblečenia nikdy nebudem mať. Občas som to v sekáčoch pokúšal. Však za málo peňazí žem vyzerať aj ako neúspešná hardrocková hviezda. Ale vždy to bolo horšie ako len zlé. Príšerné. Mňa by v takej bunde nikdy neodfotili na plagát. Mne by dali v najlepšom prípade menčestrové sako. V menčestrovom saku vyzerám dobre. Možno taká folková hviezda. Alebo taký vyrastený študent. No tak inak. Tak na taký plagát z časopisu o výskume meteoritov. Ani jedna hardrocková pesnička. V najlepšom prípade country spevák.

Teraz som bundu vyskúšal len tak. Že či ešte stále vyzerám tak zle. Že či mi ešte stále nedošlo, že na ňu mám zabudnúť. A vyšlo to. Normálne som vyzeral. Možno nie ako maďarský hardrockový bubeník ale dalo sa na to pozerať. bunda totiž nie je úplne rifľová. Je skôr taká texasková. Povedala mi to aj žena. Pekná. Taká texasková. Rozdiel medzi rifľovou a texaskovou je jasný. Rifľová je prešúchaná a dole také sťahovacie čudá čo sa nesťahujú. Texasková je taká modrá a prešúchaná nebude nikdy. Táto nemá dole tie klasické patenty. Je voľ a široká. A aj vrecká na hrudi iné. Nie také klasické. Také neklasické. Také ako vzadu. Teda vzadu na zadku. Ako keby sa v tej továrni pomýlili a našili na bundu to čo mali na zadok. A trafili to. Konečne na to prišli. Ja potrebujem na hrudi vrecká ako na zadku. Nič za tým nevidím. Len to, že bunda mi sedí. A je XL. Nerozťahané XL a sedí ako XXL. Milujem svoju dcéru. Nemá menčestrové nohavice ale ja mám texaskovú bundu Levi Strauss. Ťaž frajer. Frajer z druhej ruky plus 50 percentná zľava. To som asi nepovedal. V tom sekáči mali na sekáčové ceny polovič zľavu.

Dcérine rifle ostali doma. Napriek všetkému nevyschli. Dcéra odchádzala z domu napriek tomu štastná. Štastná a usmievavá. V tom sekáči to totiž vyhrala. Nemali menčestráky ale mali kožuštek. Kožuštek sme nepotrebovali. Nepotrebovali ale uznajte. Dcére svietili oči a vedela to vypočítať. Cena deleno dva. No nekúpte to. Dnes ráno bolo také stredné počasie. Ani teplo ani zima. Tak stredno. Moja dcéra odišla do školy v kožuchu. Prihorúco na také počasie. Ale štastná. Ja som išiel v svojej rifľovej bunde. Prizima na také počasie. Ale štastný. Som hardrocková hviezda z maďarského časopisu. Konečne. V štyridsiatke bol už najvyšší čas.

 


otec v nohaviciach | stály odkaz

Komentáre

  1. :)))))))
    publikované: 01.11.2007 21:07:08 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. A to máš iba štyridsať?
    A si už takto priam šťastný? Počkaj až budeš ťahať šesťdesiatku.
    To bude teprve nářez. Budeš mať problém to ustáť. Asi.
    Ja mám.
    Aj u nás máme sekáče. Aj výpredaje letného tovaru.Terazky som velice výhodne kúpil slnečník. Boli k nemu aj plavky, ako bonus. Síce dvojdielne, ale čo už. No nedá sa nekúpiť.
    publikované: 02.11.2007 09:39:18 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    publikované: 02.11.2007 11:29:54 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  4. dnes
    mi syn kupil termo tricko, uzasne, ma len jednu chybu - vidno v nom kazdu pneumatiku, pretoze je na "telo". Ale inak skvele na tury... ked privriem oci, tak tie pneumatiky ani nevidim a potom...kto uz teraz chodi iba v tricku?
    Nahodim nan bundu a je to...a tesim sa aspon tak ako Ty, aj ked si nepredstavujem, ze vdaka termotricku som Messier alebo aspon Kelle :)
    publikované: 02.11.2007 12:30:30 | autor: hanka, (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. no ... :))
    ... hranice isté mám ... dvojdielne nemusím ... ale to už je vec vkusu :)) ... a slnečník hardrockové hviezdy nemali ... ani tie z maďarska ... holt, každý máme iné hviezdy nad sebou :))
    publikované: 02.11.2007 12:32:19 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  6. a hanka ...
    ... pneumatiky sa nedajú považovať za chybu ... pneumatiky mali aj tie hardrockové hviezdy a ak náhodou nemali tak už majú ... viem o čom hovorím ... aj ja mám :))
    publikované: 02.11.2007 12:36:47 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Popismenku...
    ja ich tiež nemusím, no keď to bolo grátis?
    Neodsuzuj ma za to na trest smrti.
    Už si bol niekedy za scénou? By si sa čudoval, čo tam všetko majú. Slnečník je základ. No nie zrovinka v Novembri, no nie je každý deň je November. Ta ne?
    publikované: 02.11.2007 12:54:13 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  8. v poriadku ...
    ... po tej reči zmierňujem trest ... slnečník na doživotie a plavky grátis :))
    publikované: 02.11.2007 13:01:53 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  9. ;))
    publikované: 02.11.2007 13:17:56 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014