po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pokračovanie spotrebiteľského testu ( Chladená desinka vs. Tea Tree Oil II. )

... test pokračuje a budeme skúmať umývanie hlavy a použitie pri zlomeninách, čistení toalety a zalejeme aj mamine muškáty ...
 

Úvod: testovacia skupina dlhodobo skúmala účinky použitia dvoch univerzálnych liečebných prostriedkov.  prvej časti spotebiteľského testu sme si pomenovali testovacie vzorky a zamerali sme sa už aj na niektoré praktické aspekty. Testovali sme napríklad kloktanie či hasenie smädu. Pre nového čitateľa je dôležité pripomenúť, že pre krátenie času a priestoru  v teste používame skratky. Tea Tree Oil skracujeme ako TTO a chladenú desinku ako CHD. Testovací kolektív ešte pripomína, že pôvodne nemal v pláne dlhodobý test ale okolnosti sa vymkli spod kontroly. Po väčšine praktických testov bolo účstníkom testu zle a test výrobkov musel byť dočasne prerušený. To sme ešte netušili, že dôjde aj k podstatne dlhšiemu prerušeniu. Ale test je test.

 

Umývanie hlavy: v tejto oblasti sme pôvodne CHD nedávali najväčšie šance ale situácia sa zmenila, keď si jeden člen testovacej skupiny spomenul na svoje detstvo. CHD sa v ich rodine používalo ako univerzálne tužidlo v čase, keď mal člen testovacieho týmu akurát záľubu v uhladených vlasoch a miestne drogérie ponúkali len žihľavový šampón ale nie tužidlo. V každom prípade sa v teste potvrdilo, že CHD priamo pri umývaní hlavy nevykazuje potrebné výsledky a to hlavne preto, že je chladená a teda členovia skupiny sa sťažovali hlavne na zimu. Menšie problémy s chladom boli s použitím koncentrovaného TTO. V prípade TTO sa však objavil presne opačný problém. Hlava po umytí neriedeným TTO štípala tak strašne, že testovaný objekt musel byť dlhodobo na balkóne a aj tak to veľmi nepomohlo. Nakoniec sa zistilo, že pomôže ak sa hlava umyje ešte raz a to CHD. Najlepšie výsledky mal nakoniec TTO riedený do podoby šampónu. Najkrajší účes bol ale predsa len po použití CHD aj keď je pravda, že išlo o krátkodobý efekt a z dlhodobého hľadiska sa musela hlava ostrihať.

Tvorenie zlomeniny: každý správny domáci prostriedok sa musí dať použiť na čokoľvek, v rodine člena testovacieho kolektívu sa hovorí, že TTO sa používa na všetko do kloktania po zlomeninu ruky. Člen testovacej skupiny, teda navrhol aby sa oba výrobky porovnali pri najnáročnejšej časti testu. V prvej polovici sme zisťovali ktorý výrobok spôsobí zlomeninu ruky rýchlejšie a účinnejšie. Jednoznačne zvíťazila CHD v pevnom pollitrovom balení, pričom zatvorené balenie bolo lepšie ako otvorené. Spôsobiť zlomeninu bežným balením TTO sa  nepodarilo ani po viacnásobnom použití. Člen testovacej skupiny odmietol aby sa TTO použilo v obchodnom balení 500 kusov. V tejto časti testu je jednoznačným víťazom CHD pričom zlomeniny dokáže vytvoriť balenie a aj spotreba. Ide ale o veľmi komplikovaný stav, pretože sa nedá presne určiť koľko CHD spôsobí zlomeninu po spotrebe, naopak sa ukázalo, že po istom množstve CHD je človek takmer nezlomiteľný a akýkoľvek pád sa zaobišiel len s nadávkami ale bez zlomenín. Test bol prerušený na týždeň, kým sa člen skupiny nespamätá.

Liečenie zlomeniny: po dlhšej prestávke sme pristúpili k liečeniu zlomeniny a opäť sme použili obe možnosti, ktoré nám testované vzorky poskytli. Zlomeninu sme olievali a zároveň sme v druhej časti nalievali člena testovacieho týmu. Použitie CHD pri polievaní zlomeniny nevykazuje žiadne liečebné účinky a to doslova žiadne. Vnútorné použitie CHD člen testovaciej skupiny hodnotil ako nedostatočné po dvoch baleniach a v rovine troch až ôsmych balení liečenie považoval za veľmi uspokojivé, akurát už nemohol chodiť na toaletu sám, lebo testovaná končatina bola pravá ruka. Po deviatej CHD testovaný objekt nereagoval. Povrchové použitie TTO si po troch oddychových dňoch objekt pochvaľoval ako veľmi chladivé a príjemné ale vnútorné použitie odmietol okamžite s odvolaním sa na prvú časť tohto spotrebiteľského testu v ktorej sa potvrdilo, že TTO sa vnútorne nedá užívať v koncentrovanej podobe. Teda užívať sa dá, ale testovaný člen  to už nechcel.

Čistenie toalety: oba výrobky preukazujú len veľmi slabú schopnosť čistiť toaletu, pričom miera ochoty rastie po použití istého množstva CHD ale po prečerpaní limitu sa úmerne zvyšuje aj miera znečistenia toalety a tak je to vlastne nekonečný kolotoč. Ten sa nepodarilo prekonať ani TTO a to ani v koncentrovanej a ani v nekoncentrovanej podobe, pričom v testovacom týme vznikla otázka, či výrobcovia TTO nezaspali na vavrínoch, keď nehľadajú aj širšie využitie čajovníka. Keď už testovací tým začal hovoriť o vavrínoch pristúpil k poslednej etape spotrebiteľského testu.

Polievanie domácich kvetov: CHD vykázala výrazné nedostatky, spojené s množstvom, pretože väčšina testovaných muškátov zahynula pričom mama jedného z testovacej skupiny si myslí, že to bola zlomyseľnosť a nerozum pričom použila iné a to oveľa hrubšie slová. Test sme museli prerušiť, aby sa kúpili nové muškáty a potom sa tým musel presťahovať na iný balkón. Polievanie domácich rastlín koncentrovaným TTO je veľmi komplikované vzhľadom na maličké balenie výrobku. Tu sa vlastne prvý krát ukázalo, že priemerná rodina pri mohla privítať aj väčšie balenie TTO, napríklad v sedemdecových kompótových fľašiach. Muškáty po použití TTO nevykazovali stopy hniloby ako pri použití CHD ale naopak došlo k rýchlej likvidácii porastu takzvaným vysušením. Na tomto mieste sme test definitívne ukončili pretože sme museli ísť kúpiť ďalšie muškáty.

V záverečnej časti výsledky testu zosumarizujeme a prijmeme aj závery.  


keď jedna časť nestačí | stály odkaz

Komentáre

  1. to je plýtvanie !! ;)
    publikované: 25.04.2008 10:42:13 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to je normálny test !! :))
    publikované: 25.04.2008 12:36:28 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :)))
    zihlavovy sampon fuuuuj :)))
    publikované: 01.06.2010 10:41:09 | autor: Liliana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014