po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kto má číslo ? ( na Ježiška )

... vsetko najlepsie mily Jezisko a pod stromcek si prosim ...

Sedel som v kancelárii a jedna kolegyňa akurát telefonovala s dcérou: ty si Ježiškovi písala, že chceš ten detský notebook ? Lebo vieš, akurát mi poslal sms-ku, že u nás sa predáva len taký v angličtine a nemčine. Tak čo mu odpíšem? Že chceš? Rozumiete? Mám kolegyňu, ktorá si sms-kuje s Ježiškom.

Tak čaute: povedala kolegyňa a zabuchla dvere. Išla domov a cestou asi palcom pravej ruky sms-kovala: Tak jezisko. Moze byt aj anglicky. Caf. :)) Vtedy mi to došlo. Však ja ho nemám v pamäti. V pamäti mám všeličo ale na sim karte nemám Ježiška.

Keď som bol malý chlapec, čo ešte nevedel písať, večer ku mne prišla mama a vyťahovala zo mňa čo chcem od Ježiška. Najprv som neprezradil. Ježiško vedel, tak aké finty. Neskôr som pochopil, že to Ježiškovi asi mama píše tak som prezradil. Potom občas došlo od Ježiška to čo som chcel a občas nie. Až tak som sa tým netrápil. Ježiško mal aj tak kopec roboty. Tie darčeky napríklad nenosil pod stromček ale asi voľajako priebežne. Viem to. Darčeky boli poschovávané a ja so sestrou sme ich vždy pred Vianocami hľadali. To dá rozum. Ako by to jeden Ježiško stíhal.

Neskôr som Ježiškovi písal. Napríklad, že auto. To si pamätám. To auto som mal potom veľmi dlho. Najdlhšie som sa na neho pozeral a hral som sa s ním len príležitostne. Ježiško vtedy neposlal obyčajné auto. Oranžové De Tomaso Mangusta na diaľkové ovládanie. Teda diaľkové ovládanie vtedy robil Ježiško také, že auto malo káblik a na konci káblika bola krabička s gombíkmi a maličkým volantom. Tak to auto som mal aj vtedy keď už Ježiško nosil iným malým chlapcom autá s anténou a bez káblika. Aj Ježiško kráčal s dobou.

Potom som mu prestal písať a písať mu začala dcéra. Najprv mu nepísala. Len večer si k nej išla mama po múdrosti. A potom vystrihovala z tých dráčikovských katalógov. Raz vystrihla skoro všetky obrázky a nalepila ich na sólo papier. Bol to druhý katalóg. Ježiško sa potešil. Niečo vybral. Pod stromčekom sme sa tešili, to len ja som fňukal, že tam zase nie je autodráha. Dcéra sa na mňa pozrela a povedala: a písal si? Čo sa čuduješ, keď si nič nenapísal.

Aj teraz dcéra napísala. Už vie, že celý katalóg sa vystrihovať nemá. Na okne má pár dní ( a možno týždňov ) list pre Ježiška. Stále je tam. Minule mi moja mama aj povedala: na tom okne máte list pre Ježiška. Ja viem: povedal som, už sme ho aj čítali, ale teraz ju držíme v napätí. Ten list sme nenápadne otvorili, všetko zistili a zase zalepili. Je na tom okne a čakáme čo to s dcérou urobí. Možno zase uverí na Ježiška. Alebo zistí, že aj listové tajomstvo má svoje medzery.

Myslím, že autodráhu zase nedostanem. Nenapísal som Ježiškovi list. Ale možno sa to dá ešte napraviť. Potrebujem zavolať tej kolegyni. Potrebujem číslo na Ježiška. A potom. Potom mu pošlem sms-ku: Cau Jezisko. Pod stromcek si prosim autodrahu alebo stolny hokej alebo este raz to oranzove auto lebo uz neviem kde je to co si mi priniesol vtedy. Len tak pre istotu odpis ci ti sprava dosla. Ahoj :))   


otec v nohaviciach | stály odkaz

Komentáre

  1. správu som obdržal
    nemaj boja,všetko bude,autodráhu už permoníci skladajú a stolný hokej svetlušky z plastu fúkajú :)
    publikované: 20.12.2007 15:24:19 | autor: jezisko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Konečne viááánoce ...
    ... len to mi nejde do hlavy že prečo je Ježiško NEAUTORIZOVANÝ :))
    publikované: 20.12.2007 15:28:30 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no,milý popismenku
    to je jednoduché.Deti by v tom chaos mali.To vieš ,tu ma Ježíškom nazývajú a za riekou Moravou už som ujo Santa C/K/laus a to je len začiatok..;)
    publikované: 20.12.2007 15:33:45 | autor: jezisko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. no super ...
    ... tak to si este prosim nieco aj od santu a aj od klausa a este cinknem ded marozovi ... :))
    publikované: 20.12.2007 15:36:14 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  5. syncek
    mojej kolegyne pise kazdy rok Jeziskovi list a adresa je - Jezisko a neviem presne kolko cisiel 9, mal si skusit...vzdy Jezisko odpise a pod stromcekom je vacsinou to, co od neho Adamko chcel, mam to z prvej ruky - od Adamka :))
    publikované: 20.12.2007 15:38:50 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. fúú a fúúú
    vánkovou poštou Ti do PO Boxu kontakty zasielam ;)
    Nezabudni na odporúčanie a máš to v kapse..v komíne mi nechaj trochu šmalca i slivky :)
    publikované: 20.12.2007 15:41:53 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. že šmalca ... :))
    ... kde má hľadať šmalc vegetarián ?? ... a je po autodráhe :))
    publikované: 20.12.2007 16:20:42 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  8. no dobre,ako krajanovi udelím výnimku
    miesto šmalca sójové fašírky,ale nech sú teplé :)
    publikované: 20.12.2007 16:23:40 | autor: jezisko (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. :))))
    jéé jééžiško ... už sú v komíne :)
    publikované: 20.12.2007 16:25:17 | autor: popismenku (e-mail, web, autorizovaný)
  10. jupí jupí
    popoženiem sánky ;)
    publikované: 20.12.2007 16:27:39 | autor: jezisko (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. u nás sa píše!
    odkedy sa písmenká ovládajú...ale deti majú občas tušáka, že ježiško zase nečítal ich list, lebo poslal úplne iné, čo chceli..No od určitej doby ja s ježiškom aj spávam, viem, presne jeho adresu aj mobil.. :))
    synátor sa toho roku poistil, jeho prvá veta pre Ježiška bola: "Milý Ježiško, toho roku som bol naisto dobrý...preto si prajem..." ja som nepísala, lebo Ježiško v noci počúva moje tajné sny a tak budem mať, čo si prajem:)))
    publikované: 20.12.2007 20:08:14 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Písmenko,
    vidíš, Vikina je s ním zadobre, plní jej sny...
    To číslo spomínajú niekde Lasica so Satinským, myslím, že 0 alebo 1. Ako oni hovoria, komplikované súčislia. Nespomínaš ?
    publikované: 20.12.2007 20:17:40 | autor: maco (e-mail, web, autorizovaný)
  13. jezisko
    Comes mi sluchadla hiding a hudl tablet
    publikované: 21.12.2013 17:57:42 | autor: samko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014