po pismenku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja žena ma už vidí úplne inak ( ako pred svadbou )

... dalo sa to čakať ...
 

Však sú to už roky. Od našej svadby. A to ani nehovorím ako ma videla pred svadbou. Hovorím, dalo sa to čakať. Aj keď normálny človek si povie, že to mohlo prísť aj neskôr. Povedzme v dôchodkovom veku. Teraz sme predsa len ešte v strednom veku. Stredne mladom by som povedal.

Na začiatku je to vždy tak. Moja žena ma videla cez ružové okuliare. Teda ak mám byť presný tak cez čierne okuliare. Ale to sa musí rozdeliť akože obrazne a akože naozaj. Tak obrazne by som povedal, že tie ružové. A naozaj by som povedal, že najpamätnejšie okuliare mojej ženy boli s čiernym rámom. Pravda, boli v tom také strieborné prúžky. Vtedy mi to prišlo dosť atraktívne a musím povedať, že aj teraz. Minule sme totiž tie okuliare našli odložené medzi inými odloženými okuliarmi. Žena si ich vyskúšala, lebo však nakoniec nezabudla na to, ako atraktívne mi v tých okuliaroch pripadala. Až tak atraktívne, že sa dá povedať, že v tých čiernych okuliaroch ma videla ako v ružových. Obrazne.

Keď som sa prestal smiať, žena pochopila, že je v nich stále rovnako atraktívna, ale už trochu inak. Potom sa strašne smiala aj naša dcéra a potom sa išla žena konečne pozrieť do zrkadla a keď sa prestala smiať tak pochopila, že aj ja som ju vtedy videl cez ružové okuliare. Na moje vtedajšie okuliare si nespomínam ale tiež ich mám odložených veľa. Ružové ani jedny. My sme vôbec boli na okuliare vysadení, čo je aj normálne, lebo my sme boli okuliarnici. Normálne by to malo byť v prítomnom čase ale nie je to v prítomnom čase. Moja žena ma už totiž vidí úplne inak ako pred svadbou.

Pred tým ma žena videla tak celkovo zle ale tak detailne celkom dobre. Myslí sa to reálne a nie obrazne. Obrazne verím, že ma žena videla celkovo dobre, lebo inak by to bolo zvláštne, keby sa za mňa vydala. Aj keď je pravda, že som jej vraj sľúbil, že bude speváčka ale na to si ja nespomínam. Ale ak moja žena zabudne na zničenú spevácku kariéru, tak musí uznať, že ma videla celkovo dobre. Obrazne celkovo a reálne zblízka. To sa myslí dioptricky. My sme totiž boli krátkozrakí, čo znamená, že keď si dala moja žena dole okuliare tak ma videla dobre. Napríklad keď sme sa povedzme bozkávali a náhodou nemala zatvorené oči, tak videla všetky moje oči dobre a aj vlasy a aj pleť. Čo nie vždy bolo ako cez ružové okuliare ale zase keď si dala okuliare tak nevidela skoro nič.

Moja žena tak reálne zle videla mňa z diaľky. Čo zase bolo dobre, lebo ma videla cez ružové okuliare a nevidela niektoré defekty tela. Ja ich zase až tak veľa nemám ale zase keby ma moja žena už vtedy videla dobre nielen obrazne ale aj reálne, tak by teraz nevymýšľala, že mám veľké brucho, lebo by už bola zvyknutá. Ale zase na druhej strane neviem, či by si ma zobrala aj s tým bruchom čo som mal vtedy, keby ho videla. Ale nevidela, lebo mala ružové okuliare a do diaľky slabý zrak. Ale tomu všetkému je teraz koniec.

Sedeli sme na klinike a spolu s nami tam sedel jeden kompletný domov dôchodcov. Obrazne aj reálne. Reálne by to totiž sedelo ale samozrejme som sa nepýtal, či sú v domove dôchodcov alebo len poberajú dôchodok doma. No a medzi nimi moja žena a ja, pričom musím zdôrazniť, že ja som bol len sprievod a moja žena je v strednom veku bližšie k mladšiemu strednému ako stredne staršiemu. Moja žena prišla o videnie na mňa a môže za to diagnóza. Ja si nie som úplne istý ako je to s lekárskym tajomstvom a preto radšej neprezradím ale naznačené je. 

Moja žena teraz jednoducho vidí úplne inak. Aj mňa a aj inak. Tak všeobecne.

Moja žena teraz nevidí ako výrazne sa mi zlepšila kvalita pleti ale výrazne dobre vidí ako sa mi nezväčšilo brucho ale ona si myslí, že zväčšilo, lebo ho konečne vidí. Moja žena musí mať teraz veľmi ružové okuliare aby sa to brucho v jej očiach zmenšilo ale to sa myslí obrazne, lebo reálne má len slnečné. Lebo na diaľku vidí dobre a na blízko vidí tak zle, že presnejšie je že nevidí. Čo je trochu škoda, lebo pleť je výrazne lepšia. Tá moja.

Máme proste trápenie. Moja žena ma už vidí inak ako pred svadbou.


moja žena ... | stály odkaz

Komentáre

  1. PP, to si na tom vyborne:)
    pred svadbou som brucho nemala vobec, teda mala, ale take normalne ploche:)
    S pribudajucimi rokmi a kilami sa mi brucho zvacsovalo a vidim si ho dokonca aj sama, i ked zlozim okuliare...s hrozou som zistila, ze i mne sa meni zrak, lepsie vidim do blizka, ani okuliare mi netreba...
    bud rad, ze mas brucho stale rovnako velke, stastny to clovek:)
    publikované: 23.01.2010 12:42:08 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. oj brílky no ano keď
    sa menia ružové za dioptrické to už vidieť často všetko inak :-) tak prajem aby tie dioptrické mali stále ten ružový nádych..reálny :-)
    publikované: 23.01.2010 13:20:43 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. lepsie inak,
    ako vobec:-)
    publikované: 23.01.2010 14:52:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Bonnie,
    presne ako Teba, len obcas sa mihnes, hodis sem hlboku myslienku a si zase v ...lute:)
    publikované: 23.01.2010 15:14:56 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. oprava
    ak niekto nevie vylustit - malo byt v LUFTE, blbne mi f
    publikované: 23.01.2010 15:15:49 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. hanka,
    po kratkom hlbokom zamysleni sa mi aj zazdalo,ze mam byt asi v lufte:-)a ako spravne dievca do luftu,idem zdvihnut moj protestujuci zadok a lupit nejaky vercajk,ktoremu vobec nerozumiem,aspon sa predavaci zas zapotia a zabavia:-)...hopla,mne l/k neblbne,tak neviem,preco pisem lupit,ved to predsa na kase zaplatim:-)
    publikované: 23.01.2010 15:34:22 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Bonnie:))
    jasan, skor olupia oni Teba, na kase:)
    Co to za vercajk by ma zaujimalo....
    publikované: 23.01.2010 15:48:12 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. PP
    ja som vstupovala tiež bez okuliarov, bolo ostré slnko a muselo ma oslepiť a nevidela som dobre, kto to pri mne stál a sľuboval a sľuboval. Teraz už mám aj do blízka i ďaleka a vidím, ako sa telo polovičky zväčšuje a duša zmenšujea moja polovička, ktorá už má aj bifokálne, aj ultra, aj kalené v jednom tiež vraví, že to nie je tá osoba, čo pred oltár viedol. Vraj rastiem vo všetkom.

    keď ťa čítam, tak vopred rozmýšľam, o čom bude zas ďalšia téma zo života. Bežná a predsa odlišná.
    Želám ustálený, alebo zlepšujúci sa, stav manželky.
    publikované: 23.01.2010 17:36:59 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. hanka,
    tak neviem,kto koho,ale pri 1.ucte som skoro odpadla,jak bol nizky,druhy som este nekontrolovala.klasicky som zabudla,kde parkujem,tak som si,nadavajuc, urobila okruh aj s nakladacim vozikom.ked som naklad vykladala,najprv som skoro prizabila vytah a potom nejakeho suseda,ktory sa nachadzal na nespravnom mieste v nespravny cas.zvladla som to na 2x a pripadala si ako ozajstny rambo.nemam odvahu skontrolovat,ci som nechala odrezat spravne rozmery,lebo ak nenechala,tak ma drbne uz len z predstavy,ze to budem nejak zuzovat,vies,nebola som si ista 1mm.co za vercajk,neviem povedat,len odgestikulovat...:-)
    publikované: 23.01.2010 18:39:58 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. no dievčatá ... ale ste si tu urobili chat :))
    ... teda dúfam, že aspoň máte pri tom okuliare :)))
    publikované: 23.01.2010 19:21:50 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. :))
    8)
    publikované: 23.01.2010 21:19:15 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  12. PP:)
    s kym sme mali chatovat, ked pan domaci nebol doma? Ale na snehom zapadanej chate pri ohnicku by bolo lepsie ako na chate....
    Takto nablizko okuliare netreba, akurat som nedovidela na gestikulaciu Bonnie:) No tam by nepomohol ani dalekohlad na vysoku:)
    publikované: 23.01.2010 21:40:28 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. obavam sa,
    ze v pripade bonnie by nepomohlo nic,lebo vzdy by sa naslo nieco...:-))
    publikované: 25.01.2010 18:00:55 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014